Lana Jarak

Još jedna Mostarka postiže vrhunske uspjehe u susjednoj državi

Rukometašica iz Mostara koja je svoje prve korake napravila u HRK Katarina danas je nezamjenjivi član RK Dalmatinka Ploče.
Sport / Rukomet | 09. 07. 2022. u 09:50 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je Mostar izvor brojnih talenata u svim sportovima, ne treba puno naglašavati. Posljednjih dana svjedočimo nevjerojatnom uspjehu najbolje bh. plivačice, Mostarke Lane Pudar.

No još jedna Lana niže vrhunske rezultate i ostvaruje karijeru na kojoj joj mnogi mogu pozavidjeti. Riječ je o Lani Jarak.

Rukometašica iz Mostara koja je svoje prve korake napravila u HRK Katarina danas je nezamjenjivi član RK Dalmatinka Ploče.

Lana inače igra na poziciji lijevog krila, a svojim odličnim igrama, posebno zadnjih par sezona izborila se za svoje mjesto među najboljim rukometašicama u Hrvatskoj, a to je i okrunjeno pozivom u rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

''Ono s čime se jako ponosim je Lana Jarak koja je otkad je dobila šansu ovdje nakon ozljede u prvoj prijateljskoj utakmici (Šimare), znači čitav turnir je odigrala u prvoj postavi. Lana Jarak je pokazala strašno veliku stvar, strašno veliko srce, veliku borbenost i mi smo s njom dobili još jedno lijevo krilo za A reprezentaciju i iskreno se nadam da će samo tako nastaviti. Kad sam je pozvao u reprezentaciju, valjda se tri četvrtine Hrvatske pitalo tko je Lana Jarak. To je Lana Jarak, ja je pratim cijelu sezonu, igra odličnu sezonu u Dalmatinki, i ja vjerujem u nju. Mi treneri ipak pratimo naše prvenstvo i nastojimo svima koji su pravi i maksimalno rade, dati šansu da igraju na jednom većem nivou'', kazao je izbornik Nenad Šoštarić nakon utakmice protiv Srbije u polufinalu gdje je Lana postigla 7 golova iz 7 udaraca.

''Smatram da tako velike riječi, od tako velikog čovjeka i trenera nisu mala stvar. Takve riječi znače svakom igraču pa i meni, vjerujte mi da mi je to samo još jedan veći motiv da to povjerenje zadržim i da dajem svoj maksimum na svakom treningu i klupskom i reprezentativnom, te to dokažem minutažama koje mi se pružaju'', kazala je Lana za Bljesak.info, te dodala kako je to samo dokaz da se svi treninzi i sva odricanja isplate.

Iznenađenje pozivom u reprezentaciju nije mogla skriti. ''Poziv me iznenadio ali u najpozitivnijem smislu jer zaista smatram da je to onaj vrhunac za koji svi mi sportaši živimo''.

''Osjećaj je odličan, prilika da budeš dio tima koji predstavlja tvoju državu u sportu koji voliš stvarno drugačiji ne može biti. Sigurna sam da će me taj osjećaj još dugo držati i da će to biti jako lijepa uspomena za život'', istaknula je Lana za Bljesak.info.

Mostarski rukomet nekada je blistao, no za današnje vrijeme to se ne može reći. Rukometni klubovi se gase, pa je samim tim nezavidno vrijeme ispred njih, a toga je svjesna i Lana.

''Moji prvi rukometni koraci koje sam započela su bili upravo u Mostaru, rodnom gradu. Svi mi znamo da je Mostar grad velikih sportaša, ali Mostar nažalost ne pruža mogućnosti koje bi svaki sportaš trebao imati, a puno je sportova i puno talenata. Svi mi idemo gdje ćemo moći više postići i više se pokazati'', rekla je.

''Pratim povremeno mostarske klubove, nažalost ženski rukomet u gradu nije toliko popraćen i ne pridaje mu se toliki značaj, a trebalo bi, jer vjerujte mi sve cure koje su sa mnom igrale i nove koje dolaze zaslužuju i gledanost i pažnju, a prije svega veliku podršku od samog grada i poticaj cijele države'', naglasila je Lana.

Zadovoljstvo svojim igrama ne krije, ali kako je i sama kazala, nastavit će sa još većim radom.

''Zadovoljna sam, ali ne ostajem na tome. Sada imam samo još jači motiv za većim radom. Ne uzdižući sebe i ne podcjenjujući nijednu igračicu sigurna sam da mogu još puno toga pridonijeti reprezentaciji'', zaključila je Lana u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close