Hrvatska protiv Mađarske

Srna: Samo nam igra pobjeda

Mađarska crta je strahovito moćna, jaka, čvrsta, čak ponekad i gruba u obrani. Lakše ih je zaobići nego okrenuti ili nadskočiti. Tu je prvo ime Bence Banhidi trenutačno prvi strijelac te reprezentacije.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2024. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugu utakmicu drugo kruga reprezentacija Hrvatske igra danas protiv Mađarske. S obzirom na poraz od Francuske, Hrvatske se našla u vrlo neugodnoj situaciji. Sada više nema prava na kiks, a opet možda ni tri pobjede do kraja ne budu dovoljno za plasman u polufinale. Hrvatska jeste favorit prije današnjeg susreta, ali ovo prvenstvo je pokazalo da iznenađenja vrebaju na svakom koraku. Dovoljno je pogledati Austriju i Portugal.

Puno je utakmica koje su odlučene na jednu ili dvije lopte. Hrvatska i Mađarska do sada su igrale 13 puta na velikim natjecanjima. Hrvatska je puno uspješnija s omjerom od 10 pobjeda, jednim remijem i dva poraza. Jedan je bio na Europskom prvenstvu u Italiji 1998. godine, drugi u Kumamotu na SP godinu prije. Na ovom Europskom prvenstvu, Mađarska je dobila tri utakmice prvog kruga, tijesno je poražena od Austrije. Za Mađare tek sada slijede teške utakmice, Hrvatska, Njemačka, Francuska.

Mađarska crta je strahovito moćna, jaka, čvrsta, čak ponekad i gruba u obrani. Lakše ih je zaobići nego okrenuti ili nadskočiti. Tu je prvo ime Bence Banhidi (28 god., 194 cm/207 kg OTP Bank- Pick Szeged), trenutačno prvi strijelac te reprezentacije s 19 pogodaka iz 24 pokušaja. Drugi po minutama na crti je još jedan div Miklos Rosta (CS Dinamo Bukurešt). Sjajan je realizator i dobije li loptu, to je ili pogodak ili sedam metara. Uz njega, nešto minuta dobiva i Adrian Sipos. On je pak, više specijalist za obranu, nego za napad, i juri naprijed osvoje li Mađari loptu.

"To je malo različitija reprezentacija od onih s kojima smo do sada igrali. Oni su dosta fizički jaki, manje trče i dosta igre grade oko pivota Banhidija koji je u top formi i svima radi probleme tako da ćemo na to morati obratiti posebno pozornost", kazao je Srna dodavši kako iskustvo iz Lige prvaka protiv Pick Szegeda može pomoći njemu i suigračima u današnjem susretu. Igrali smo u Ligi prvaka s njima i sigurno ćemo moći prenijeti neke stvari iz Zagreba. Mislim da ne treba puno izlaziti na njih, a mi ćemo se sigurno dobro pripremiti. Mađarska nam je još direktniji konkurent za prolazak i samo nam igra pobjeda", zaključio je Zvonimir Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close