Nakon poraza od Francuske

Perkovac: Radili smo glupe greške

Hrvatska je stalno jurila zaostatak, spuštala se na -1 hvatala egal, ali su Francuzi u najvažnijim trenucima igrali na sigurno. Ako nisu mogli s krila proći ili s devet metara, spuštali su loptu na crtu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2024. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske je upisala poraz na startu drugog kruga takmičenja. Francuska je slavila dva razlike 34:32. Hrvatska je vodila 7:5, međutim onog trenutka kada je Francuska otišla na +3, situacija se promijenila na terenu. Hrvatska je stalno jurila zaostatak, spuštala se na -1 hvatala egal, ali su Francuzi u najvažnijim trenucima igrali na sigurno.

Ako nisu mogli s krila proći ili s devet metara, spuštali su loptu na crtu. S crte su Francuzi zabili 13 golova, tri lopte su promašili. Hrvatska jeste imala svoje prilike, nekoliko situacija s igračem više ali upravo u takvim trenucima se griješilo u napadu, pravile su se vezane greške. Recimo dvije vezane Cindrića na -1, pa je sakupljeno njih 16, dvostruko više nego kod Francuza.

"Moram reći da su moji osjećaju podijeljeni. Sretan sam zbog ovih dječaka koji su pokazali da mogu igrati protiv najboljih na svijetu, a s druge strane sam tužan jer smo radili glupe greške. Imali smo ih, čak smo bili i bolji, ali smo napravili previše gluposti za jednu utakmicu. Činjenica je da imamo mlade momke koji tek od prije 4-5 mjeseci igraju na ovom nivou, kroz utakmice će to bolje prihvatiti i naučiti donositi bolje odluke. Kuzmanović je bio odličan, mi smo to morali kapitalizirati. Kad imaš 16 obrana vratara, moraš to iskoristiti. Morali smo uzeti neki bod, ali radili smo nevjerojatne greške. Svaka iduća utakmica je finale. Učimo iz utakmice u utakmicu, vjerujem da imamo ogromne šanse protiv Mađara," rekao je Perkovac za RTL.

Kopirati
Drag cursor here to close