Novi izazov

Smajlagić se vratio u Borac kao trener

Smajlagić je karijeru počeo u upravo u ekipi Borca, s pozicije desnog krila izluđivao je najbolje golmane toga vremena raznovrsnom zbirkom udaraca, a omiljeni mu je bio 'suhi list' koji golmanima prolazi kroz uši.
Sport / Rukomet | 08. 07. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irfan Smajlagić, aktualni izbornik rukometne reprezentacije BiH, u nastavku sezone će kao trener voditi ekipu Borca iz Banja Luke. Na predstavljanju novoga trenera u Banja Luci objavljeno je kako je Smajlagić potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produljenja. U prvom obraćanju Smajlagić je rekao kako bosanskohercegovački rukomet kasni za Europom te da je nerealno očekivati da se Borac vrati na prijeratne staze slave.

"Garancija rezultata je rad i to uvijek mogu da obećam, da dam sve od sebe i da igrač bude bolji danas nego jučer, u tom smjeru mogu da obećam. Razmišljam kroz rad. Postepeno ćemo uvoditi igrače koji prihvaćaju moje zahtjeve i ne mogu sad da kažem kako će to izgledati. Stvara se fama koliko se radi, pa četiri sata dnevno raditi je minimalno jer dan traje 24 sata. Dosta se priča o tome, a ne kako stvoriti motoričke sposobnosti da možemo parirati onima na višem nivou. Ja sam stvorio nekakav rezultat u karijeri, ali nisam ga stvorio kroz priču i nerad, ne znam baš mnogo takvih koji su uspjeli a da nisu mnogo radili", rekao je popularni Pipe.


Smajlagić je karijeru počeo u upravo u ekipi Borca, s pozicije desnog krila izluđivao je najbolje golmane toga vremena raznovrsnom zbirkom udaraca, a omiljeni mu je bio 'suhi list' koji golmanima prolazi kroz uši. Znao je Pipe, kako su ga suigrači nazivali, podvaliti vratarima razne trikove i sve je to tako prirodno izgledalo. Bio je posebno ubojit u kombinaciji s prerano preminulim desnim vanjskim Zlatkom Saračevićem.

Osim zlata iz Atlante gdje je zabijao više od pet golova po utakmici, ovaj se rođeni Banjalučanin okitio broncom s OI u Seulu, sebrom sa Svjetskog prvenstva na Islandu te zlatom s Mediteranskih igara 1993.

Imao je Smajlagić i bogatu klupsku karijeru tijekom koje je osvajao Jugoslavenske kupove s Borcem iz Banja Luke i Medvešćakom, po dva Hrvatska kupa i prvenstva s Badel Zagrebom s kojim je 1995. igrao i finale Lige prvaka, a osvojio je i Kup Francuske s Nimesom.

Kopirati
Drag cursor here to close