Nakon izborenog Europskog prvenstva

Smajlagić: Nikoga ne molim da igra za reprezentaciju

"Ne bih o imenima, ali među nekima koji još dvoje, čekaju i kalkuliraju ima dosta interesantnih igrača koji bi dobrodošli reprezentaciji. Ponovit ću, ja nikoga ne mislim moliti", rekao je Smajlagić.
Sport / Rukomet | 29. 04. 2023. u 15:00 Bljesak.info/Sportske novosti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Borca u kojem je počeo karijeru, Irfan Smajlagić je svoju gradio kao najbolje desno krilo na svijetu godinama. Iz Medveščaka je otišao u Francusku, u vrijeme kada je ova zemlja krenula u projekat gradnje onoga što je danas u svijetu rukometa. Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije, kasnije za Hrvatsku. Krajem devedesetih ga je IHF izabrao u idealnu sedmorku 20. stoljeća.

Irfan Smajlagić je s Hrvatskom '95. bio svjetski viceprvak kao igrač, nastupio je i '97. u Japanu, dok je '03. uzeo zlato i '05. srebro kao pomoćni trener Line Ćervara. Legendarni Pipe je kasnije vodio reprezentacije Egipta i Irana, rukometašice Lokomotive te Zamet, Čakovec i Bosnu. Sada je kao izbornik reprezentacije BiH odveo na Europsko prvenstvo što je svakako rezultat za respekt.

"Slovenci su već ranije potvrdili prvo mjesto u skupini, oni su klasa za sebe, mi smo ovom pobjedom gotovo sigurno "unutra". Moj kolega Uroš Zorman doveo je podmlađenu ekipu, no opet su nam bili vrlo neugodan protivnik. Rukomet je u Sloveniji na izvrsnom nivou, sustav im je savršeno razrađen, među najboljim su europskim reprezentacijama i ovo je za nas velik uspjeh. Rukomet u BiH je, nažalost, već godinama u krizi, nedostatak financija i brojni drugi organizacijski problemi doveli su do toga da se mora početi doslovno od nule", rekao je Smajlagić za Sportske Novosti. Između ostalog u razgovoru Smajlagić će dotakao problematike sa kojom se suočavaju izbornici reprezentativnih selekcija u BiH.

"Godinama oni najbolji iz BiH - ako su u mogućnosti - odlaze i igraju za Hrvatsku, odnosno Srbiju i to je iz perspektive igrača na neki način logična stvar. Ni sada situacija nije puno drugačija, no ja se ne zamaram. Imao sam i ja sada sličan slučaj, ali ne želim nagovarati one koji imaju neku svoju viziju. Ne bih o imenima, ali među nekima koji još dvoje, čekaju i kalkuliraju ima dosta interesantnih igrača koji bi dobrodošli reprezentaciji. Ponovit ću, ja nikoga ne mislim moliti. Igranje za reprezentaciju najbolji je "izlog" za svakog igrača, no svatko ima svoj izbor", naglasio je Smajlagić

Kopirati
Drag cursor here to close