Poraz i ozljeda

Smajlagić: Senjamin Burić upitan za nastavak turnira

"Senjamin je obnovio ozljedu koju vuče već nekoliko mjeseci, ni u klubu nije trenirao mjesec dana. Odmah tijekom prvog napada je obnovio tu ozljedu i pitanje je hoće li nastupiti u nastavku takmičenja", kaže izbornik.
Sport / Rukomet | 12. 01. 2024. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila sedma utakmica koju je reprezentacija BiH igrala na posljednja tri Europska prvenstva i sedmi poraz. Prvi put su to na otvaranju bili Norvežani, sada drugi zaredom Šveđani.

Iako je reprezentacija BiH imala svoje minute, iako je nekih 45 minuta držala priključak, na kraju je to završilo 29:20. I dok poslom obavljenim u obrani izbornik Irfan Smajlagić može biti donekle zadovoljan, igra u napadu, mali broj postignutih golova svakako nije ohrabrujući. Pored toga ozlijedio se Senjamin Burić i pitanje je hoće li biti spreman za nastavak turnira.

"Gledajući rezultat to je poraz međutim igrali smo protiv europskih prvaka, znači protiv reprezentacije koja je ispisala historiju rukomet i koja je savršena, taktički potkovana, tehnički besprijekorna. To je vrhunska ekipa, ali smo uspjeli u pojedinim dionicama utakmice držati korak, no za pozitivan rezultat treba veći kontinuitet. Kad igrate protiv ovakve selekcije, pad od par minuta vas dovodi do rezultatskog minusa", naglasio je Smajlagić i dodao.

"Razlog pada su rotacije, njima su rotacije trostruke, oni su kao mašine. Lijepo je igrati s njima, ali trebate preživjeti nekakav podnošljiv rezultat. Odigrali smo dobro, parirali smo u pojedinim dionicama susreta, no ta rotacija i energija svih 60 minuta nam je nedostajala. Senjamin je obnovio ozljedu koju vuče već nekoliko mjeseci, ni u klubu nije trenirao mjesec dana. Odmah tijekom prvog napada je obnovio tu ozljedu i pitanje je hoće li nastupiti u nastavku takmičenja", zaključio je Smajlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close