Na početku priprema

Smajlagić: Ne gradimo rezultat na tome kakvi su drugi

"Imamo tešku skupinu, nemojte to zaboraviti, ali realno i nema lagane selekcije u Europi", rekao je Smajlagić
Sport / Ostali sportovi | 25. 12. 2023. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao igrač je osvojio broncu u Portugalu, kao trener nije već dugo bio velikoj sceni, ali se sada vraća s reprezentacijom BiH. Veliki izazov svakako. Počele se pripreme reprezentacije, Smajlagić je kao i obično bio otvoren do kraja.

"Napravili smo selekciju igrača koji su visoko motivirani da daju više nego što mogu. Vrlo je važna predanost igrača da daju sve od sebe, da idu do granica svojih mogućnosti, to je jedina garancija za uspjeh. Svaka pobjeda bi bila nekakav iskorak ili napredak. Imamo tešku skupinu, nemojte to zaboraviti, ali realno i nema lagane selekcije u Europi", rekao je Smajlagić te se dotakao protivnika u skupini. Prije svega Švedske i Nizozemske.

"Informacije se mijenjaju iz dana u dan. Ne gradimo rezultat na tome kakvi su drugi. Možemo graditi rezultat na onome kakvi smo mi. Mi moramo jačati, bez obzira na protivnika. Imamo Šveđane koji su peterostruki prvaci svijeta. Mi nemamo talentiranu generaciju, nego skup igrača. Nizozemska je napravila veliki progres posljednjih godina. Ne trebamo ni podcjenjivati, ni precjenjivati sebe. Nizozemska ima kontinuitet, koji mi nemamo. Nismo mi baš talentirani koliko se misli. Nemamo mi u ligi radne igrače. Igrat ćemo sa svakim, ali moramo biti realni. Ako nikad ne igramo protiv Švedske, ne znamo je li možemo dobiti, poručio je Smajlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close