53.586 gledatelja na jednoj rukometnoj utakmici

VIDEO I Pobjede Francuske i Njemačke u sjeni rekorda

Sport / Rukomet | 10. 01. 2024. u 23:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama u skupini A, spektakularno je otvoreno Europsko prvenstvo za rukometaše kojem je domaćin Njemačka. Puno više od samih utakmica koje su završile na kraju očekivano, pažnju je privukao kompletan dekor, činjenica da su se dva susreta igrala na stadionu Fortune, Merkur-Spiel Areni u Düsseldorfu.

Kako se i očekivalo oboren je rekord, već u prvoj utakmici prema službenim izvještajima na tribinama je bilo 53.586 gledatelja. Tako je nadmašen dosadašnji rekord od 44.189 gledatelja koliko ih je 2015. bilo na Commerzbank Areni u Frankfurtu, na utakmici Rhein-Neckar Lowena i HSV Hamburga.

Na terenu nije bilo dileme. U prvoj utakmici Francuska je nadigrala Sjevernu Makedoniju 39:29. Sjeverna Makedonija je držala koliko toliko ritam, ali kako je utakmica odmicala postajalo je izglednije kako dileme oko pobjednika neće biti. Francuzi su u 42. minuti poveli 25:18, na ulasku u posljednjih deset minuta bilo je 31:24. Realizacija napada Francuske bila je na velikih 65 posto, s krila je Descat bio bez promašaja (5/5), ukupno je postigao sedam golova. Nahi je dodao šest, Mem pet. Kod Sjeverne Makedonije, najbolji su bili Peševski sa sedam i Djonov sa šest golova.

Domaća selekcije je limitirala Švicarsku na svega 14 postignutih golova u drugoj utakmici ove skupine. Realizacija rukometaša Švicarske je bila svega 37 posto, Wolff je na golu Njemačke izjednačio broj obrana s brojem golova koje su postigli Švicarci. Od toga već devet u prvom poluvremenu.

Video: Njemačka - Švicarska 

Sredinom drugog dijela Nijemci su prešli deset golova prednosti, a Alfred Gislason iz igre je izvadio Wolffa s gola i dao priliku mladom Spathu. Naravno, prvi njemački golman ispraćen je ovacijama, a Švicarci bi se i gore proveli da na njihovom golu nije bilo vrlo dobrog Nikole Portnera koji inače brani u Magdeburgu, sin nekadašnjeg igrača, pokojnog Zlatka Portnera. Kod Njemačke Knoor šest golova, kod Švicarske najbolji Lenny Rubin četiri.

Kopirati
Drag cursor here to close