Jedan od najvećih reprezentacije se oprostio

Prce : Nemam taj osjećaj, ali jeste, zadnja...

"Kad nema previše naših ljudi, nemam taj osjećaj da je bila zadnja utakmica, ali jest... Žao mi je što to nismo završili pobjedom, iako smo stvarno bili blizu, ali na kraju smo pali", rekao je Nikola.
Sport / Rukomet | 18. 01. 2022. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaest minuta koliko je proveo na parketu protiv Španjolske bilo je posljednjih šesnaest u reprezentativnom dresu Nikole Prce. Njegova priča u reprezentaciji BiH je počela 2006. godine. Bile su tu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2007. godine, kod izbornika Vojislava Rađe.

Prva utakmica je bila ona protiv Nizozemske u Lukavcu. Kasnije su se na klupi mijenjali Halid Demirović, Dragan Marković, Bilal Šuman, Ivica Obrvan. Nakon ciklusa i ciklusa u kojima je reprezentacija bila dalje ili bliže nastupu na nekoj završnoj smotri, dogodile su se kvalifikacije za Svjetsko u Kataru, odnosno dvije utakmice baraža protiv Islanda koji je u tom trenutku bio veliki favoriti. Međutim reprezentacija BiH je napravila veliki podvig u dva susreta i po prvi put se plasirala na svjetsku smotru. Za Nikolu je to bio najveći trenutak u karijeri.

"Prvo veliko prvenstvo i ta utakmica s Islandom. Prvi put je uvijek najslađe, a najteži trenutak u karijeri je taj poraz od Mađarske u punoj Skenderiji. Malo mi je žao što je EP ovako i počelo i završilo, bilo je tu i dosta vanjskih utjecaja na samu ekipu. Hvala svim navijačima ove reprezentacije i nadam se da će nas mlade snage i dalje uveseljavati"

Malo je nedostajalo da se Prce oprosti pobjedom protiv aktualnih prvaka Europe, Španjolske, tamo gdje je igrao od 2007. do 2012. godine. Nosio dres Octavio Pilotes Posade, Ademar Leóna, Puerta Sagunte i Ciudad de Logroñe.

"Kad nema previše naših ljudi, nemam taj osjećaj da je bila zadnja utakmica, ali jest... Žao mi je što to nismo završili pobjedom, iako smo stvarno bili blizu, ali na kraju smo pali. Ovo je bila moja zadnja profesionalna utakmica u dresu BiH. Mislim da je stvarno dosta. Sigurno bi bio najljepši mogući oproštaj da smo dobili, ali i ovako možemo biti zadovoljni. Čestitam Špancima, nama sretan put", rekao je Prce. Jedan od trojice najboljih strijelaca reprezentacije, jedan od trojice s najviše nastupa. U svakom je dao svoj maksimum, bez obzira je li imao problema s ozljedom, izbornikom ili minutažom. Navijači su to znali cijeniti.

Video: Nikola Prce | Oni pobjeđuju

 

Kopirati
Drag cursor here to close