Nakon 16 godina

Nikola Prce odlazi u reprezentativnu mirovinu

Prce je s punih 25 godina debitirao za A tim BiH siječnja 2006. godine kod izbornika Vojislava Rađe u susretu sa reprezentacijom Nizozemske, pa će u siječnju obilježiti punih 16 godina igranja za BiH.
Sport / Rukomet | 09. 12. 2021. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša svih vremena, Nikola Prce (rođen 31. kolovoza 1980. godine), će se oprostiti od reprezentativnog dresa na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj u siječnju iduće godine.

Prce je s punih 25 godina debitirao za A tim BiH siječnja 2006. godine kod izbornika Vojislava Rađe u susretu sa reprezentacijom Nizozemske, pa će u siječnju obilježiti punih 16 godina igranja za BiH.

Posebno ćemo pamtiti 18 golova u dvomeču sa Islandom za plasman na SP u Kataru 2015. godine, 10 protiv Češke Republike u ključnom meču za plasman na EP u Norveškoj 2020. godine, kao i niz kvalifikacija u kojima je bio najbolji strijelac i igrač ekipe.

''Vrijeme je da se oprostim, možda je i situacija super jer je Europsko prvenstvo pred nama. Ja ću uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji za pomoći, ali mislim da sad imamo mladih igrača kojima je vrijeme da se pokažu. Nemamo što više čekati u tom smislu, ne samo na mojoj poziciji, nego još nekoliko. Zadnjih godina nije ušlo puno igrača u tim, ali ih se nije puno ni pokazalo. Mi ni sad nemamo mogućnost da to radimo na ho-ruk i mijenjamo deset igrača, niti itko na svijetu to radi, ali sistematski i polako se može. Igrač mora imati neku podlogu pa da se dovede u reprezentaciju'', kaže Nikola Prce za Dnevni avaz i dodaje: ''Mislim da sam reprezentaciji puno dao, ali i puno dobio. Puno je proteklo kvalifikacija, ovo je treći odlazak na veliko natjecanje i mislim da je vrijeme za moje povlačenje''.

Na pitanje što bi uljepšalo oproštaj kaže: ''Bilo kakva pobjeda na EP-u bi bila veliki dobitak, a najrealnije bi to bilo ostvariti protiv Češke. Ne trebamo sanjati prolazak dalje jer mislim da je to teško. Jedna pobjeda bi puno značila za kasnije kvalifikacije i ždrijeb'', kaže Prce.

Nikola je treću sezonu član kosovskog tima Besa Famgas za koji je prije nekoliko dana u EHF Europskom kupu zabio 11 golova bugarskoj Turdi pokazavši da mu godine i dalje ništa ne mogu.

''Otvorilo mi se, igrao sam dobro. Skraćen je roster i moraš povući malo više od očekivanog, pogotovo u oba pravca što je teže za nekoga u mojim godinama. “Hrvem” se s tim nekako i bogu hvala zdravlje me služi'', kaže Prce.

Ističe da su europske utakmice pokazatelj njegove forme.

''Ne mogu reći da u ligi igram na sto posto jer su to ekipe od kojih smo dosta bolji i ne zapinje se maksimalno. Tako da su neki pokazatelji četiri utakmice u Europi i s tim sam zadovoljan. Znao sam da smo s Borcem “al pari”, ali nisam mislio da ćemo parirati Turdi koja će igrati važnu ulogu u EHF Europskom kupu'', zaključio je Nikola Prce.

Kopirati
Drag cursor here to close