Poraz od Gruzije

Potpuni krah rukometaša BiH

BiH je nastupila u okviru grupe E, gdje je upisala poraze od reprezentacija Švedske, Nizozemske i Gruzije.
Sport / Rukomet | 15. 01. 2024. u 19:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od reprezentacije Gruzije rezultatom 22:19 oprostila se od Europskog prvenstva u Njemačkoj.

BiH je nastupila u okviru grupe E, gdje je upisala poraze od reprezentacija Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Najbolji rukometaši BiH odlično su započeli ovaj susret i do 18. minuta imali su šest golova prednosti (8:2), ali od tog trenutka doživjeli su veliki pad u igri, što su rukometaši Gruzije znali iskoristiti za potpuni rezultatski priključak.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena BiH je golom Panića došla do dva gola prednosti, ali Gruzija do isteka prvih 30. minuta igre ipak uspijeva doći do izjednačenja.

Početak drugog dijela susreta ponovo je donio bolju igru reprezentacije BiH, koja s dva brza gola dolazi do nove prednosti. U 38. minutu BiH nije uspjela iskoristiti dva sedmerca koja brani golman reprezentacije Gruzije i umjesto da povede s dva gola razlike, Gruzija dolazi do prvog vodstva na meču rezultatom  14:13.

U nastavku susreta igralo se ''gol za gol'', ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali na kraju su se bolje snašli rukometaši Gruzije, koji su nošeni dobrom obranom nekoliko minuta prije kraja meča došli do dva gola prednosti.

Iako je BiH u nekoliko navrata dolazila na samo gol zaostatka, nije imala snage da u potpunosti preokrene rezultati ili da dođe do izjednačenja. Dvije minute prije kraja meča, BiH nije iskoristila kontranapad koji bi joj donio poravnanje, a s druge strane Dikaminija postiže pogodak koji je odlučio pobjednika ovog meča.

Reprezentaciju BiH sa sedam golova predvodio je Marko Panić, dok je s druge strane u timu Gruzije najefikasniji bio Giorgi Tskhovrebadze sa šest golova.

Kopirati
Drag cursor here to close