Dvije utakmice drugog kruga, dva poraza

Perkovac: Od prve minute smo bili kao ispuhani balon

Hrvatska još uvijek gaji nade da može u polufinale, ali samo ako Njemačka ne pobjedi Austriju.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2024. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se bolje pogleda velike razlike nije bilo. Između Francuske i Mađarske. U oba slučaja Hrvatska je lovila zaostatak od rane faze utakmice.

Nekada je to bilo dva, nekada tri razlike. Hrvatska je u pojedinim trenucima uspjela uhvatiti priključak. Izvući se iz teške situacije s dva igrača manje, međutim, opet kao i u protiv Francuske, u napadu nije bilo ideje. Vanjska linija ja bila spora, zato je na takve, trome lopte, golmanima puno lakše reagirati.

Bartucz je imao velikih 17 obrana, skinuo je nekoliko zicera, uhvatio par "živih" lopti. Nije Hrvatska imala toliko izgubljenih lopti kao protiv Francuske, ali ih je opet bilo deset. Sa šest metara Hrvatska je uspjela postići tri gola. Dva puta je zabio Načinović, jednom Kušan. Hrvatska još uvijek gaji nade da može u polufinale, ali samo ako Njemačka ne pobjedi Austriju.

"Nismo izgledali dobro. Od prve minute kao ispuhani balon, nismo imali energiju, glad i želju da dobijemo ovu utakmicu i to se vidjelo. Željeli smo igrati brzo, da te teške Mađare guramo na kontre, ali su oni na kraju bili brži od nas. To mi nije jasno. S igračem više smo igrali katastrofalno, ova utakmica da je trajala još dva sata, mi je ne bismo dobili. Jednostavno, nedovoljno za pobjedu. Morat ćemo analizirati što se dogodilo", govorio je Perkovac izdvojivši pojedine segmente igre.

"Gledali smo utakmicu s Austrijom i milijun puta rekli da ne skačemo u blok i na kraju skačemo kad Bodo ide s loptom. Nadam se da je to do neiskustva, jer ako nije, onda ćemo morati raditi na tome. Vjerojatno smo mogli Mađare s nečime iznenaditi, ali danas jednostavno nismo bili pravi. Nijedan igrač nije dao ono što je davao prije i naša energija je bila na totalnoj nuli. Ne bih rekao da je bio neki veliki pritisak, to bi igrači morali iznijeti. Više smo si sami napravili pritisak, da ova generacija krene, ali nismo uspjeli. No, imamo još dvije utakmice s Islandom i Njemačkom. Imamo jako puno motiva u te dvije utakmice da dođemo u borbu za 5. mjesto, da napravimo solidan, možda ne previše dobar, ali solidan rezultat", zaključio je Perkovac nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close