Skupina III

Norveška bolja od Srbije, Nizozemska zadržala šanse

Do 46. minute veliki preokret, pa je Norveška povela 25:23. Sa serijom 4:0, Norveška je na šest minuta prije kraja bila na + 5.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2023. u 00:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je u pitanju skupina III, tu čini se velikih nepoznanica i iznenađenja neće biti. Njemačka i Norveška vode glavnu riječ. Nizozemska još uvijek gaji nadu da bi eventualno mogla do pobjede protiv Njemačke, ali će to teško ići.

U prvim utakmicama drugog kruga, Njemačka je odradila formalnost protiv Argentine, krajnjih košarkaških +20 dovoljno govori kakva se utakmica igrala u Katowicama. Golla, Groetzki i Mertens su zabili po pet golova koliko i kompletna Argentina s obzirom na to da je završilo 39:19.

Nizozemska je savladala Katar 32:30, koji je imao u prvom poluvremenu i velikih pet golova razlike, nakon prvog dijela 19:15. Međutim, drugi dio je Nizozemska dobila šest razlike. Ten Velde i Versteijnen su bili nezaustavljivi. Utakmicu su Nizozemci definitivno prelomili mini serijom 3:0, kojom su otišli na 30:27, pet minuta prije kraja. I Nizozemska je imala svoju ubojitu trojku. Ten Velde i Smits po osam golova, šest je dodao Versteijnen. Lepenica je imao sedam obrana na golu Katara, Madadi je zabio čak 11 golova uz samo dva promašaja iz igre.

Srbija je također nakon poluvremena izgledala dobro, uostalom tri gola prednosti su lijepa zaliha protiv Norveške, ali u nastavku se stvari mijenjaju. Do 46. minute veliki preokret, pa je Norveška povela 25:23. Sa serijom 4:0, Norveška je na šest minuta prije kraja bila na + 5. Završilo je 31:28 uz Sagosenovih pet golova uz realizaciju 5/5. Pet je dodao i Barthold, ali uz šut 5/8. Po pet golova na drugoj strani su postigli Radivojević, Orbović i Đorđić.

Kopirati
Drag cursor here to close