Cape Verde nadigrao Urugvaj

Španjolska, Švedska krenuli pobjedama, važan trijumf Islanda

Odriozola je zabio šest golova, De Vargas solidnih 10 obrana. Simić je do kraja utakmice imao 15 obrana, Branko Vujović je stao na sedam golova.
Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2023. u 01:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan je bio poprilično miran kako u Poljskoj tako i u Švedskoj. Španjolska je u Krakowu nadigrala neugodnu Crnu Goru 30:25. U ranoj fazi utakmice Crna Gora je imala gol prednosti i sedmerac koji nije iskoristila nakon čega su Španjolci serijom 4:0, prebacili konce utakmice u svoje ruke.

Na poluvremenu je bilo 15:13, međutim na početku drugog dijela se razbranio Simić, pa se činilo kako bi utakmice mogla otići u neizvjesne vode. Međutim na -1, Crnogorci su zaradili glupo isključenje, pa je Španjolska još jednom mini serijom 3:0, otišla na četiri gola prednosti.

Od tog trenutka do kraja, Crna Gora nije uspjela ozbiljnije ugroziti selekciju koja na ovaj turnir došla bez Aguinagaldea, Morrosa, Sarmienta. Odriozola je zabio šest golova, De Vargas solidnih 10 obrana. Simić je do kraja utakmice imao 15 obrana, Branko Vujović je stao na sedam golova.

Slovenija, koja je u skupini s Francuskom, Poljskom i Saudijskom Arabijom, očekivano nije imala problema protiv Saudijske Arabije – 33:19. Pobjedi Slovenije najveći doprinos dali su Blaž Janc sa šest, Rok Ovniček s pet, te Jure Dolenec i Tilen Kodrin s po četiri gola. Kod Saudijske Arabije bolji od ostalih bio je Abdulrahman Al Muwallad s četiri gola.

U skupini C, svoju povijesnu pobjedu je proslavila selekcija koja je prije dvije godine odustala od turnira zbog velikog broja zaraženih igrača. Sada je predstavnik Afrike, Cape Verde bio bolji od Urugvaja, na vrlo uvjerljiv način 33:25. U uvjerljivoj pobjedi Gualther Furtado je uspio postići šest golova, Edmilson Goncalves je dodao 13 obrana.

U Göteborgu su europski prvaci Šveđani na krilima Jima Gottfridssona (6 golova iz 6 pokušaja) tek u zadnjih 10 minuta slomili otpor upornih Brazilaca (26:18), koje je predvodio Rodrigues s četiri gola. Švedski rukometaši su smješteni nekih 300-tinjak metara od dvorane u koju ipak dolaze autobusom.

Super važne startne pobjede ostvarili su u skupini D, Island i Mađarska. Na krilima razigranog Lekai (7 golova), Rostea i Rodrigueza koji su dodali po pet Mađarska je sredila Južnu Koreju 35:27. Još u prvom dijelu Mađari su stvorili prednost od deset razlike 21:11.

Sedam minuta prije kraja utakmice Island - Portugal na semaforu je stajalo 24:24, a onda su do kraja utakmice Portugalci do kraja uspjeli postići dva gola, Islanđani šest za konačnih 30:26. Island je imao Elissona s devet golova, Portugal Portelu s osam.

Kopirati
Drag cursor here to close