Bez velikih uzbuđenja

Nizozemska sredila Sjevernu Makedoniju, Belgija dobila Tunis

Najzanimljivija utakmica je bila ona između Njemačke i Srbije. Junak njemačke pobjede bio je golman Joel Birlehm koji je skinuo nekoliko zicera i time prelomio utakmicu, a ukupno je imao osam obrana.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2023. u 23:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to da su igrane utakmice u skupina E, F, G, H, realno bilo je jako malo uzbuđenja. Jedno iznenađenje se jeste dogodilo. Belgija je u svom prvom dolasku na Svjetsko prvenstvo uspjela savladati Tunis, koji ipak ima veću tradiciju i veće rezultate. Rezultatski to je bila izjednačena utakmica, u posljednje tri minute Belgijanci su napravili 3:1, za krajnjih 31:29.

Lettens je imao 10 obrana, bivši srednji vanjski Zagreba Arber Qerimi postigao je šest golova, a pet je dodao Raphael Kotters, šutirao je 5/5. Kod Tunisa Oussama Boughanmi postigao je tri gola, a Nouredinne Maoua četiri. Tunisu nije pomoglo niti 14 obrana Belkaieda. Za očekivati je da će Belgija proći u drugi krug nakon ove pobjede, pitanje je s koliko bodova, što nitko nije očekivao.

Danci su odradili trening protiv Bahreina što potvrđuje i konačnih 36:21 uz devez golova Mathiasa Gidsela. Danci će sigurno u drugi krug ići s četiri boda.

Najzanimljivija utakmica je bila ona između Njemačke i Srbije. Junak njemačke pobjede bio je golman Joel Birlehm koji je skinuo nekoliko zicera i time prelomio utakmicu, a ukupno je imao osam obrana. Lukas Mertens zabio je sedam, a Johannes Golla šest golova za Nijemce, dok je kod Srbije najefikasniji bio Lazar Kukić sa sedam pogodaka.

Njemačka je bila ispred, u nekoliko navrata na tri razlike, na odmoru 19:17. Kada je Golla zabio za 26:21, na dvadeset minuta prije kraja bilo je jasno kako će ova utakmica završiti. U samoj završnici se Srbija spustila na konačnih -1 34:33.

Katar je u posljednjih deset minuta slomio otpor Alžira 29:24. Ahmad Madadi i Jovan Gačević zabili su po sedam za katarsku reprezentaciju, koja će u drugi krug. Međusobni duel između Srbije i Katara će dati odgovor s koliko bodova će jedni s koliko drugi u nastavak takmičenja.

Da se vratimo nekih par godina unazad, za Sjevernu Makedoniju bi duel protiv Nizozemske bio jedna vrsta lakšeg treninga. Međutim, sada je situacija nešto drugačija. Jeste utakmica išla u jednom pravcu, ali onom Nizozemskom. Već u 11. minuti je Nizozemska vodila 7:3, na poluvremenu 18:11. Nastavak je protekao u dominaciji Nizozemaca.

U pobjedničkom sastavu realizacija je bila na velikih 74 posto uz velikih 10 golova Smitsa. Kod Sjeverne Makedonije vrijedi spomenuti Kuzmanovskog i Peshevskog s po četiri gola.

Argentina je parirala Norveškoj do završnice prvog poluvremena, u nastavku su stvari došle na svoje mjesto. Sagosen, Barthold i Abelvik Rod postigli su po pet pogodaka za Norvežane, Saeveras je skupio 11 obrana. Za slavlje Norveške 32:21.

Kopirati
Drag cursor here to close