EHF Euro 2024

Njemačka korak do polufinala, Francuska - Švedska prvi par

Njemačka rukometna reprezentacija na korak je do plasmana u polufinale Europskog prvenstva nakon što je u Kölnu pobijedila Mađarsku s 35-28 (18-17).
Sport / Rukomet | 22. 01. 2024. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči zadnjeg kola Francuska je osigurala "jedinicu" i već sada je jasno kako će u polufinalu igrati protiv Švedske, a za drugo mjesto bore se Njemačka, Austrija i Mađarska.

Njemačku je do važne pobjede predvodio Julian Koster s osam golova, dok su još šestorica igrača zabila po četiri gola. Andreas Wolff je sakupio devet obrana.

Na suprotnoj strani Gabor Ancsin i Mikloš Rosta zabili su po šest golova, dok su mađarski vratari Laszlo Bartucz i Kristof Laszlo Palasics podbacili sakupivši ukupno pet obrana.

Njemačka je pobjedom protiv Mađarske, olakšala posao Francuzima koji su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto i u polufinalu ih očekuje Švedska.

U trećem kolu Francuska je pobijedila Austriju sa 33-28 (15-16). Zanimljivo, bio je to prvi poraz Austrije na ovom prvenstvu i još uvijek može do polufinala, no mnogo toga se mora poklopiti.

Francusku su do pobjede predvodili Dika Mem i Ludovic Fabregas s po sedam golova, dok je Samir Bellahcene imao 15 obrana. U austrijskim redovima najefikasniji su bili Mikola Bylik i Lukas Hutecek s po šest golova.

U prvom današnjem susretu iz ove skupine Hrvatska je izgubila od Islanda sa 30-35 (18-16). Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Islandske strijelce predvodio je Bjarki Elisson s osam golova, a po šest su postignuli Odinn Rikhardsson i Aron Palmarsson. Vratar Bjoergvin Gustavsson je imao 12 obrana, a postigao je i jedan pogodak.

Šest pogodaka za Hrvatsku postigao je Marin Jelinić, a po četiri Domagoj Duvnjak, Veron Načinović, Luka Cindrić i Zvonimir Srna. Dominik Kuzmanović je sakupio 10 obrana.

Domaćin Eura je u najboljoj poziciji, trenutačno drži drugo mjesto s pet bodova, dok Mađarska i Austrija imaju po četiri boda.

U posljednjem kolu Njemačka će igrati protiv Hrvatske, Mađare očekuje ogled protiv Francuske, dok će Austrija odmjeriti snage s Islandom.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close