Nitko ne zna što će biti do kraja

Nizozemska sredila Crnu Goru, Island razbio Francusku.

Idealan scenarij za Hrvatsku je da oni i Francuska dobiju sve utakmice jer bi tako Hrvatska sigurno imala mjesto u polufinalu. Dakle, Francuska mora dobiti još Crnu Goru i Dansku.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2022. u 21:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj svakako će biti upisano kao jednog od najluđih do sada ako se to tako može nazvati. A može. Jer nevjerojatno je da organizator u vrijeme korone napraviti toliko propusta prije svega oko smještaja reprezentacija koje su u takvoj situaciji da njihovi izbornici teško mogu bilo što planirati. Zato su i rezultati takvi kakvi jesu.

Danas je tako prvo Nizozemska sredila Crnu Goru koja je prije samo dva dana nadigrala Hrvatsku.Opet je na sceni bio neumorni Key Smits koji je Crnu Goru uništio s devet golova, međutim u ovom duelu je tu bio i Van Leeuwenn na golu koji je skinuo 14 lopti. Dvoboj je defitivno prelomljen u periodu 48-52 minuta, kada Steins zabija dva puta, Schagen dodaje jedan gol za plus pet letićih Nizozemaca. Završilo je 34:30, po šest su golova u crnogorskom dresu zabili Čepić i Branko Vujović.

I koliko god je taj poraz Crne Gore odgovarao Hrvatskoj, toliko je poraz Francuske ponovo zakomplicirao dodatno situaciju u skupini. Desetkovani Islanđani na pogon mladih snaga razbili su izabranike Guillaumea Gillea bez Gillea koji je propustio utakmicu kao i Mahe. Onog trenutka kada su Islanđani počeli stvarati prednost koja je polako rasla. Od plus pet do velikih 17:10 na poluvremenu. Drugo poluvrijeme Islanđani su dobili jedan razlike za više nego dovoljnih 29:21.

Hallgrimsson je bio sjajan na golu s 15 obrana dok je u napadu s deset pogodaka najraspoloženiji bio Omar Ingi Magnusson. Na drugoj strani po pet su pogodaka postigli Descat, Tournat i Minne.

Hrvatskoj do kraja drugog kruga, jasno, trebaju sve pobjede. Večeras mora pasti Danska, a zatim i Island pa Nizozemska. U toj računici ova utakmica nije bilo pretjerano važna, ali otvorila je neke nove mogućnosti.

Idealan scenarij za Hrvatsku je da oni i Francuska dobiju sve utakmice jer bi tako Hrvatska sigurno imala mjesto u polufinalu. Dakle, Francuska mora dobiti još Crnu Goru i Dansku. U nekom drugom scenariju, pobijede li i Francuska i Island Crnu Goru, a Francuska izgubi od Danske, odnosno Island od Hrvatske, zatvorio bi se krug na drugom mjestu od tri reprezentacije sa šest bodova

Kopirati
Drag cursor here to close