Odustali nakon sastanka

Njemačka se skoro povukla s Europskog prvenstva

Bob Hanning bivši potpredsjednik DHB-a i menadžer Füchse Berlina rekao je kako "povlačenje ne dolazi u obzir, jer pojedini igrači imaju blage simptome i vrlo bi se lako mogli vratiti do kraja turnira."
Sport / Rukomet | 19. 01. 2022. u 22:55 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine smo imali Olimpijske igre, Europsko prvenstvo u nogometu i još nekoliko velikih sportskih događaja, međutim ovo što se događa u Mađarskoj na Europskom prvenstvu rukometaša čini se prelazi sve granice. Kako se stvari razvijaju u ovom trenutku, koliko pojedini izbornici mijenjaju, nije isključeno da neka od selekcija na kraju turnira bude u totalno drugoj postavi nego što je to bila na početku.

Jedna od onih selekcija koja se našla u izuzetno teškoj situaciji je Njemačka. Prije susreta s Poljskom su ostali bez pola selekcije koji su ionako podmladili, pa su onda vraćali neke iskusnije. Na kraju su dobili Poljsku, imaju dva boda ali trenutačno imaju 12 igrača pod koronom ako se može tako reći.

Situacija je takva da mediji u Njemačku pišu kako je Njemačka selekciji u jednom trenutku razmišljala o povlačenju s turnira. Njihov udarac bio bi ogroman udarac za organizaciju prvenstva koja od početka nije bajna. Rezultati testova se čekaju satima, a igrači saznaju dva sata prije utakmice mogu li igrati ili sele u karantenu.

Izbornik Gislason kaže: "Pazili smo cijelu godinu, misterij je kako je virus došao do nas."

Gislason je u prvom krugu ostao bez Tilla Klimpkea, Marcela Schillera, Juliusa Kühna, Kaija Häfnera, Time Kasteninga, Lukasa Mertensa, Luce Witzkea i Andreasa Wolffa. Uoči početka drugog kruga i prve utakmice protiv Španjolske, spisak odsutnih je proširen za Christopha Steinerta, Djibrila M'Benguea i Sebastiana Heymanna.

"U proteklih nekoliko dana naučili smo koliko se brzo situacija može promijeniti. Morat ćemo zajedno procijeniti ovu situaciju, danas je tijekom dana izjavio izvršni direktor DHB-a Mark Schober. Međutim nakon sastanka koji su održali ljudi iz stručnog stožera s čelnicima saveza i Bundes lige, čini se da je eventualna odluka o povlačenju odbačena. Reprezentaciji će se priključiti Lukas Stutzke, David Schmidt (obojica Bergischer HC) i Tobias Reichmann (MT Melsungen).

Predsjednik lige Uwe Schwenker je bio jedan od onih koji je zagovarao povlačenje, međutim, na kraju se to nije dogodilo.
Bob Hanning bivši potpredsjednik DHB-a i menadžer Füchse Berlina rekao je kako "povlačenje ne dolazi u obzir, jer pojedini igrači imaju blage simptome i vrlo bi se lako mogli vratiti do kraja turnira."

Kopirati
Drag cursor here to close