Situacija u skipini II je i dalje otvorena

Španjolska se provukla, Njemačka gubi korak

Završnica je bila posebno uzbudljiva jer su prvo Španjolci imali meč loptu kod 26:25, ali je nisu iskoristili. Rusi su onda mogli do boda, čak su nekako izvukli sedmerac koji je dosuđen nakon pregledavanja snimke, ali je Soroka pogodio stativu.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2022. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri susreta drugog kola skupine II su odigrana na Europskom prvenstvu. Španjolska je nakon novog slavlja došla jako blizu polufinala. Branitelji naslova su u dramatičnoj završnici svladali Ruse sa 26:25, iako su Rusi u jednom trenutku imali prednost 22:18. Međutim, Španjolci su se probudili na vrijeme, pa su odgovorili svojom serijom 7:2.

Završnica je bila posebno uzbudljiva jer su prvo Španjolci imali meč loptu kod 26:25, ali je nisu iskoristili. Rusi su onda mogli do boda, čak su nekako izvukli sedmerac koji je dosuđen nakon pregledavanja snimke, ali je Soroka pogodio stativu. Španjolci su imali Agustina Casada s sedam golova, kojeg je na suprotnoj strani pratio Santalov s šest golova. Sjajan je i dalje bio na golu Kireev s 15 obrana.

Njemačka se nije povukla s turnira ali sa sastavom koji ima trenutačno teško može parirati favoritima za polufinale. Drugi vezani poraz je došao protiv Norveške koja i dalje izgleda jako dobro. Njemačka se držala koliko je mogla u prvom dijelu, međutim u nastavku su Norvežani počeli stvarati prednost koja je u jednom trenutku iznosila i šest golova razlike.

Erik Toft postigao je sedam zgoditaka dok je Sagosen dodao četiri za slavlje Norveške 28:23.Norveška se ovom pobjedom bodovno poravnala sa Švedskom, koja je ranije u petak svladala Poljsku sa 28:18.

Šveđani su se vrlo brzo odvojili na veliku razliku, do poluvremena stvorili višak od osam golova (14:6), a početkom nastavka stigli i do najvećih 12 razlike (23:11). Emil Mellegard, Hampus Wanne i Frederic Pettersson postigli su po četiri gola za Švedsku, dok su Arkadiusz Moryto i Przemyslaw Krajewski sa po pet golova bili najefikasniji u sastavu Poljske.

U ovom trenutku Španjolska ima šest bodova, Norveška i Švedska po četiri, Njemačka i Rusija imaju po dva, Poljska je bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close