Može i bez Smitsa

Nizozemska bez problema protiv Gruzije

Bez Kaya Smitsa, glavnu ulogu u napadu u ovom susretu preuzeli su Rutger ten Velde i Dani Baijens, strijelci šest pogodaka iz sedam pokušaja.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2024. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naredni protivnik BiH, Nizozemska je i bez najveće zvijezde Kaya Smitsa, upisala startnu pobjedu protiv Gruzije 34:29. Nizozemski rukometaši u susret su ušli na najbolji mogući način, 4:0 serijom u prvih šest minuta igre.

Redom su pogađali Schagen, Baijens, Benghanem i već tada je bilo jasno da će Gruzija teško nešto napraviti u ovoj utakmici. U nastavku prvog poluvremena Nizozemci su imali svoje mini serije, tri puta po tri gola, što je bilo više nego dovoljno za velikih 19:12 na poluvremenu. Još jedan prazan hod Gruzijaca je definitivno otklonio sve dileme oko pobjednika. Sa 5:0 Nizozemska je otišla na 27:17.

U zadnjih 15-ak minuta Nizozemci su usporili ritam no pobjeda niti u jednom trenutku nije došla pod znak upitnika. Bez Kaya Smitsa, glavnu ulogu u napadu u ovom susretu preuzeli su Rutger ten Velde i Dani Baijens, strijelci šest pogodaka iz sedam pokušaja. Na drugoj strani devet se puta u listu strijelaca upisao Giorgi Tskhovrebadze, ali uz pet promašaja. Imali su Nizozemci visok procenat realizacije, s krila su šutirali 8/10, zabili su pet golova iz kontri.

Kopirati
Drag cursor here to close