Na stadionu u Düsseldorfu

Očekuje se 53.000 gledatelja na utakmici

Merkur Spiel Arena je rasprodana i utakmicu će uživo gledati 53 tisuće gledatelja, što znači da će to biti najgledanija rukometna utakmica u povijesti.
Sport / Rukomet | 10. 01. 2024. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu počinje Europsko rukometno prvenstvo utakmicom Njemačke protiv Švicarske. To će ujedno biti i povijesna utakmica za cijeli rukomet jer se meč odigrava na nogometnom stadionu u Düsseldorfu. Merkur Spiel Arena je rasprodana i utakmicu će uživo gledati 53 tisuće gledatelja, što znači da će to biti najgledanija rukometna utakmica u povijesti.

Nakon Nijemaca i Švicaraca na parket će Francuzi i Makedonci. Trenutni rekord posjećenosti je postavljen prije deset godina, kada je na utakmici Lowena i Hamburga bilo 44.189 gledatelja. Travnjak nogometnog stadiona na Merkur Spiel Areni je uklonjen, a postavljeno je oko devet tisuća sjedalica kako bi stalo što više navijača.
Na ovom stadionu igra njemački drugoligaš Fortuna, a od ljeta će se na njemu igrati i Europsko nogometno prvenstvo.

Austrija i Francuska igrat će 17. lipnja, a Düsseldorf će ugostiti još četiri utakmice nakon toga, od čega i jednu četvrtfinalnu. Stadion može primiti 54.600 gledatelja na nogometnim utakmicama, a za vrijeme koncerata kapacitet se širi na 66.500. Stadion se gradio od 2002. do 2004. i koštao je 240 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close