SPORT CENTAR PODCAST

Nikola Prce 'predvidio' debakl reprezentacije: Napad loš, obrana nikad lošija

"Napad je loš, obrana nikad lošija, rekao bih i onda dolazi do ovakvih enormnih loših rezultata, da gubimo od prosječnih ekipa", govorio je Prce uoči početka Eura.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2024. u 20:54 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupne faze Europskog prvenstva od reprezentacije Nizozemske s čak 16 golova razlike (20:36).

Uoči Eura 

Naime, za napisati izvještaj s utakmice BiH - Nizozemska dovoljno je bilo pogledati 20-25 minuta utakmice i sve je bilo jasno.

Pročitajte još

Teško je reći što je bilo lošije u igri reprezentacije BiH, napad ili obrana.

Prognozirao je to za Bljesak.info dugogodišnji reprezentativac Nikola Prce. On je bio gost podcasta SPORT CENTAR portala Bljesak.info uoči početka grupne faze natjecanja Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj. 

Na pitanje kako mu reprezentacija BiH izgleda iz drugog kuta, Prce je naglasio kako je gledao utakmice sa Švicarskom i Češkom te malo uhvatio utakmicu s Rumunjskom.

"Jako loše. Kada gledam kao navijač, sada malo više što se tiče nekog tog zalaganja i atmosfere. Neću reći da je atmosfera loša, ali kada gledate situaciju jednu-dvije, mislim da je bilo -14, ne znam ni ja. Odbija se lopta, naša dva-tri igrača stoje, a Švicarac koji vodi 13-14 razlike baca se na glavu i zabija gol. Ta slika je dovoljna da vidiš da nešto nije kako treba, bar na tom nekom planu gdje smo uvijek bili jaki. Obrana se kod nas uvijek igrala srcem i u obrani smo bili možda i puno jači nego u napadu. Znala je se dogoditi utakmica gdje mi zabijemo 22-23 gola, ali nas je uvijek obrana izvlačila", naglasio je Prce.

Alarm

Dodao je kako je obrana uvijek znanje, ali i srce.

"Ako igraš obranu srcem i ako nisi negdje baš taktički potkovan, vrati ti se i zatvaraš to nekako. Kada čitava ekipa tu diše i kada se bodrite uvijek se nekako pokrpaju te rupe iz napada, a ovo sada... Napad je loš, obrana nikad lošija, rekao bih i onda dolazi do ovakvih enormnih loših rezultata za mene da gubimo od prosječnih ekipa. Od Argentine koja nije bila u punom sastavu, od Švicarske 20 razlike, od Rumunjske koja isto nije neka reprezentacija, Češke... To su neke reprezentacije u našem domenu gdje mi možemo s nama igrati, ali da gubimo s njima 10-15 razlike mislim da je to neki veliki znak, točnije alarm, da se malo probudimo i probamo dozvati", govorio je Prce uoči početka Europskog prvenstva za rukometaše u Njemačkoj te dodao:

"Teško je kada izgubiš u tri utakmice 35 razlike čitavu ekipu dovesti u red da budu dobri, to je turnir i nije isto kada igrate kvalifikacije. Dođete odigrate dvije- tri utakmice i vratite se u svoje klubove, turnirski način je jako težak i ako uđeš prvu utakmicu u down mislim da će kasnije biti sve gore i gore".

Podsjetimo, u prvom duelu BiH je odmjerila snage sa Švedskom te izgubila rezultatom 29:20. Porazom protiv Nizozemske reprezentacija BiH ostala je bez mogućnosti za prolazak grupne faze Europskog prvenstva. 

Cijeli podcast čovjeka koji je s reprezentacijom prošao sve pogledajte u nastavku:

Video: Nikola Prce: Volim reći što mislim iako možda i nisam u pravu
Kopirati
Drag cursor here to close