BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 31

VIDEO I Ivan Karačić: U reprezentaciji smo uvijek bili sami protiv svih

Na kraju upravo negdje u ovo vrijeme prije godinu dana, Ivan Karačić se odlučio oprostiti od reprezentativnog dresa. Nakon velikih 18 godina igranja za reprezentaciju BiH.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2023. u 18:23 Bljesak.info
Ivan Karačić BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 31

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije s reprezentacijom BiH osvajao naslove svjetskog ili europskog prvaka, neki njegovi nastupi ili precizniji da budemo, neki njegovi golovi su mijenjali povijest domaćeg rukometa. Onaj koji je zabio Islandu za 29:29, u revanš susretu baraža sa SP 2015. godine, ili onaj za trijumf protiv Češke u posljednjem ciklusu za EURO prošle godine.

Na kraju upravo negdje u ovo vrijeme prije godinu dana, Ivan Karačić se odlučio oprostiti od reprezentativnog dresa. Nakon velikih 18 godina igranja za reprezentaciju BiH. Svega dobrog i lošeg što je prošao zajedno sa svojim suigračima.

"Mi smo se strašno borili da pri put izborimo odlazak na jedno veliko takmičenje. Nakon toga smo tražili taj jedan kontinuitet, ali jednostavno uvijek je bilo sve protiv nas. To zvuči nevjerojatno, ali je tako bilo. Savez, ljudi u savezu, jedino su igrači i trener u tom trenutku bili na pravom putu, s jasnim ciljem da se napravi rezultat, da reprezentacije ode na veliko takmičenje. Sve ostalo je bilo samo neko smetanje, samo se gledalo kako će nam neko podapeti. I onda se ti kao igrač moraš boriti protiv svih tih nedaća, pa kada dođe nezasluženi neuspjeh onda jednostavno ne možeš biti ravnodušan. Bilo je tih poraza koji su me jako pogodili" reći će Ivan Karačić.

Ivan je svoju igračku karijeru počeo u Zrinjskom. Trebao je nakon toga otići u Francusku, ali se kraće vrijeme skrasio u Zadru. Nakon toga slijede Izviđač, Borac Banja Luka, Meshkov Brest, Baia Mare, Kadetten Schaffhausen, nakon čega se još 2016. godine skrasio u Maccabi Rishonu. U Izraelu je i danas. Kao igrač prošao je puno toga, na klupskom planu je igrao Ligu prvaka, pamti mnoge utakmice, recimo one sa samih početaka.

"Recimo utakmica između Borca i Bosne u Boriku, koja je odlučivala o prvaku BiH. Ja sam igrao u Borcu, moj brat Igor u Bosni. Sjećam se puno dvorane, Bosna je slavila jedan razlike i postala prvak. To je onako prva važnije utakmica koje se sjećam i danas. Pamtim i duele protiv Kiela, PSG u Ligi prvaka.

O trenerima koji su ostavili najveći trag, bratu Igoru s kojim je igrao zajedno u Zrinjskom, kasnijem rivalstvu i međusobnim duelima,
problemima u bosanskohercegovačkom rukometu, savezu ali i nogometu, razgovarali smo s Ivanom Karačićem sada već bivšim reprezentativcem BiH u novo izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close