Skidao zicere

Nikola Karabatić o Kuzmanoviću: Nemoguće je što nam je sve obranio

Mladi hrvatski vratar Dominik Kuzmanović imao je 13 obrana iz 31 pokušaja (42%) i najzaslužniji je što je utakmica do kraja bila u egalu.
Sport / Rukomet | 19. 01. 2024. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je pobijedila Hrvatsku 34:32 u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Mladi hrvatski vratar Dominik Kuzmanović imao je 13 obrana iz 31 pokušaja (42%) i najzaslužniji je što je utakmica do kraja bila u egalu.

Kuzmanović je sjajno skidao zicere Francuza, no nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat, prenosi Index.hr

Nakon susreta je upravo njegova partija bila jedna od najvećih priča. Naklonio mu se danski ekspert, ali posebno će mu goditi riječi koje mu je uputio Nikola Karabatić.

"Ova je utakmica bila slična onoj protiv Njemačke. Nije to bio nužno loš start Francuske, ali smo imali zaostatak od dva gola, nakon čega smo se vratili igrajući dobro u napadu i obrani. I onda smo u drugom poluvremenu bili dobri sve dok hrvatski vratar nije odigrao ludu partiju. Nemoguće je što nam je sve obranio", kazao je Karabatić. 

Kuzmanović je obranio 13 lopti, što je samo po sebi impresivan podatak. No još više oduševljava način na koji je došao do tog učinka. Branio je zicere, sedmerce, kontre, i to u trenucima kad je Francuska stalno prijetila da ode na 4-5 razlike i prelomi susret.

Matej Mandić nije dobro ušao u susret. U prvom poluvremenu nije mogao obraniti gotovo ništa, a Francuska je vrlo brzo preokrenula odličan početak Hrvatske i otišla na tri razlike. U tom trenutku Perkovac je uveo Kuzmanovića i šou je mogao početi.

Na krilima njegovih obrana Hrvatska je s egalom otišla na odmor, a jednako dobro nastavio je braniti i u nastavku.

Da nije bilo previše tehničkih grešaka u napadu, Kuzmanović je mogao biti ključ pobjede. Hrvatsku do kraja drugog dijela čekaju još dvoboji s Mađarskom, Islandom i Njemačkom, a s tri pobjede ima se pravo nadati polufinalu. Bude li Kuzmanović na ovakvoj razini, to ne bi trebalo biti iznenađenje.

Kopirati
Drag cursor here to close