Što se dogodilo iza klupe Francuske?

Francuski mediji i pojedini igrači optužuju hrvatske navijače za rasizam

"Rasističke komentare nisam čuo, ali navijači su bili jako nasilni prema nama cijelu utakmicu. Nisam razumio što govore jer ne razumijem hrvatski, ali bili su nasilni", rekao je Guillaume Gille.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2024. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija je očekivano imala veliku podršku s tribina Lanxess Arene. Međutim, utakmica nije mogla proći bez problema. U jednom je trenutku na dijelu tribina na kojoj su se nalazili navijači Hrvatske došlo je do manje gužve.

Čini se da je problem ležao u činjenici da je taj dio tribine bio blizu klupe Francuske. U jednom trenutku je prema klupi Francuske poletjela plastična čaša. Pojedini reprezentativci Francuske su se požalili na rasističke povike s tribina. Ipak, izbornik Francuske je išao u nekom drugom smjeru, istakao je kako nije čuo takve povike.

"Rasističke komentare nisam čuo, ali navijači su bili jako nasilni prema nama cijelu utakmicu. Nisam razumio što govore jer ne razumijem hrvatski, ali bili su nasilni. Za takve ljude nema mjesta u našem sportu. Ovakvim su potezima prijeđene granice", naglasio je nekada sjajni rukometaš, danas izbornik Francuske Guillaume Gille.

Za razliku od Gillea, mediji u Francuskoj su otišli malo dalje. Francuski Le Figaro je također pisao o rasističkim ispadima hrvatskih navijača.

"Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Što su hrvatski navijači rekli francuskim igračima i stožeru koji su sjedili na klupi desetak minuta prije kraja utakmice?"

Francuski junak Nicolas Tournat iznio je svoju opasku:

"Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbjesnilo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo."

Kopirati
Drag cursor here to close