Osmina finala Lige prvaka

Montpellier prejak za Zagreb, Karačić u četvrtfinalu

Ugašeni su snovi Zagrebaša o četvrtfinalu, ali i ovo se može smatrati uspjehom s obzirom na to da im nitko nije predviđao ni izlazak iz grupe.
Sport / Rukomet | 03. 04. 2024. u 23:01 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata su prva dva četvrtfinalna para rukometne Lige prvaka. U prvoj utakmici dana poljski Kielce je potvrdio prednost iz prve utakmice i slavio protiv danskog GOG-a, a u četvrtfinalu ih očekuje sraz s Magdeburgom.

Drugi susret dana ponudio je sraz Montpelliera i Zagreba. Nakon sjajna tri poluvremena hrvatskog predstavnika, treća momčad francuskog rukometa njihov je otpor u potpunosti slomila u posljednjih pola sata. Montpellier će u četvrtfinalu igrati protiv Kiela.

Zagreb pao u posljednjih 30 minuta

Montpellier je na svom terenu slavio s 30:24 protiv Zagreba. Hrvatski prvak sjajno je odolijevao u prvoj utakmici, kao i u uvodnih pola sata ovog susreta, ali su odigrali jako loše drugo poluvrijeme i zasluženo ispali. Ugašeni su snovi Zagrebaša o četvrtfinalu, ali i ovo se može smatrati uspjehom s obzirom na to da im nitko nije predviđao ni izlazak iz grupe.

Najbolji kod domaćina bio je Stas Skube sa šest pogodaka, dok su kod Zagreba najefikasniji bili Čupić i Faljić s po četiri realizirana udarca. Matej Mandić upisao je sjajnih 14 obrana na vratima Zagreba, no ni to nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Prvo poluvrijeme neizvjesno

Prvo poluvrijeme završilo je neodlučeno. Zagreb je većinu prvog dijela kontrolirao tempo i držao vodstvo, tek su domaći u 15. minuti imali jedno jedino vodstvo u uvodnih 30 minuta, kada je Monte Dos Santos pogodio pored Mandića. Zagrebaši su većinom držali odmak od dva razlike od francuskog domaćina, što je ujedno bilo i najveće vodstvo jedne ekipe na poluvremenu.

Činjenica da su timski igrali odličan rukomet najzaslužniji je bio za dobar rezultat. Činjenica da je Klarica bio prvi strijelac poluvremena sa samo tri pogotka, govori o kompaktnosti i žrtvi cijele ekipe u ovoj iznimno bitnoj utakmici za obje strane. Mandić je isto sjajno branio, imao je osam intervencija s 36 % uspješnosti obrana.

Sjajno otvaranje nastavka

Odlično su gosti iz Zagreba otvorili nastavak susreta. Dvije obrane Mandića i golovi Čupića i Faljića vratili su goste na dva gola viška u četvrtoj minuti nastavka. Francuzi su primijetili da Zagreb diktira tempo u nastavku pa su minutom odmora već u petoj minuti nastavka odlučili korigirati neke stvari.

Nakon time-outa Montpellier je izašao puno moćniji te serijom 2:0 vraćaju stvari na početak. Odličnom obranom i kvalitetnim napadima dolaze do vodstva 18:17, a nakon toga je uslijedio potpuni raspad Zagreba.

Kapitulacija Zagrebaša

Francuska momčad stvorila je zalihu od ogromnih pet golova viška (24:19) na deset minuta do kraja utakmice, a onda je bilo jasno da su Zagrebu sve nade za četvrtfinale ugašene. Pokušali su se rukometaši Andrije Nikolića vratiti u utakmicu igrom 7 na 6, ali su domaći kažnjavali svaku grešku hrvatskog prvaka i laganim pogocima na prazna vrata postavili konačan rezultat.

Bio je ovo 10. jubilarni susret ove dvije ekipe u Ligi prvaka, a Montpellier je upisao svoju šestu pobjedu. Zagreb je posljednji put uspio svladati francusku momčad davne 1998. godine. Montpellier će tako četvrtfinale igrati protiv njemačkog Kiela.

Kielce u četvrtfinalu na Magdeburg

Poljski Kielce na domaćem je terenu potvrdio visoku pobjedu iz prve utakmice i današnjom pobjedom 33:28 protiv danskog GOG-a idu u četvrtfinale Lige prvaka. U svih 120 minuta ovog dvomeča pokazali su da su, unatoč brojnim ozljedama koje ih prate cijelu sezonu, bolja ekipa od svog protivnika.

Strijelce su predvodili Alex Dujshebaev sa sedam i Dylan Nahi s pet pogodaka, a vratari su također dali svoj doprinos. Wolff je prikupio 10 obrana s 43 % uspješnosti, dok je Sandro Meštrić, hrvatski vratar dobio više prilika u nešto opuštenijoj utakmici za Kielce i upisao kvalitetnih 9 obrana.

Igor Karačić odigrao je još jednu odličnu utakmicu za poljskog predstavnika te s četiri pogotka dao svoj doprinos ovoj pobjedi.

Kod gostiju, najbolji su bili Mensing sa šest, odnosno Lykke s pet pogodaka, a mladi švedski vratar Tobias Thulin prikupio je 10 obrana.

Nakon početnog vodstva GOG-a, Kielce je ubacilo u višu brzinu pa su pred kraj poluvremena serijom 5:0, došli do vodstva 14:10. Na poluvrijeme se otišlo sa 16:12 u korist poljske momčadi.

Drugo poluvrijeme bilo je čisto odrađivanje posla jer uz vodstvo od četiri razlike i donesenih +8 iz Danske, jasno je govorilo kako GOG nema šanse za sljedeću fazu. Tako se većinom do kraja igralo gol za gol, a konačnih 33:28 najavilo je prvi četvrtfinalni par.

Protivnik Kielcea bit će njemački Magdeburg. Prva utakmica igra se u Poljskoj 24. travnja, dok će se uzvrat igrati 1. svibnja u Njemačkoj.

Sutra ćemo znati sve sudionike četvrtfinala. Telekom Veszprem će pokušati obraniti prednost od sedam golova viška na domaćem terenu protiv Pick Szegeda, a francuski PSG ima susret s poljskom Wislom Plock. Prvi susret završio je 30:26 u korist Parižana.

Pobjednik mađarskog dvoboja igrat će u četvrtzavršnici protiv danskog Aalborga, dok će pobjednik meča PSG – Wisla ići na megdan Barceloni.

Kopirati
Drag cursor here to close