Osmina finala Lige prvaka

Mađarski derbi pripao Veszpremu, PSG lako s Poljacima

Prvih 13 minuta Veszprem je postigao isto toliko pogodaka uz stopostotnu realizaciju, što je rijetko viđena situacija na ovako visokom nivou rukometa.
Sport / Rukomet | 28. 03. 2024. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U večerašnja dva dvoboja osmine finala rukometne Lige prvaka gledali smo prve utakmice mađarskog derbija Pick Szeged – Telekom Veszprem te Wisle Plock i PSG-a.

Prva je ponudila mnoštvo atraktivnih akcija i pogodaka, a druga kvalitetne i čvrste obrane s nešto manje pogodaka nego što to današnji moderni rukomet nalaže. Veszprem je još jednom deklasirao svog mađarskog rivala Szegeda, kao i prošle godine te su napravili sjajan rezultat pred uzvrat na svom parketu.

Wisla je pružila sjajan otpor favoriziranom PSG-u, no gosti iz Francuske su ipak uspjeli upisati laku pobjedu.

Veszprem deklasirao Szeged

Prva utakmica dana ponudila je mađarski sraz Szegeda i Veszprema. Slavili su gosti uvjerljivo rezultatom 30:37. U iznimno efikasnoj utakmici kod pobjednika su najviše golova postigla njihova krila, Vailupau s jedne te Descat s druge strane.

Obojica su upisala po sedam pogodaka bez promašaja, a odličnu partiju je odigrao i vratar Corrales koji je imao impresivnih 15 obrana. Za domaće su najefikasniji bili Frimmel sa 6, odnosno Garciandia koji je dodao pet golova.

Ponovni susret Mađara u nokaut fazi

Ovo je druga godina zaredom u Ligi prvaka da se u osmini finala sastaju ove dvije ekipe. Prošle godine je Veszprem „razbio“ Szeged, a posebno je bolan bio poraz u prvoj utakmici gdje je Szeged na svom parketu poražen s čak 13 razlike (23:36).

S obzirom na to kako je ovogodišnji dvomeč krenuo, čini se kako bi Veszprem ponovno mogao proći dalje jer su uoči uzvrata ostvarili sasvim korektnih +7 u gostima.

Krenulo je užasno za domaće, uvodnih pet minuta bili su bez pogotka dok su gosti, vođeni sjajnim Corralesom koji je u tom razdoblju upisao već tri obrane, imali vodstvo od 0:4.

Uvodnih 13 minuta bez promašaja

Prvih 13 minuta Veszprem je postigao isto toliko pogodaka uz stopostotnu realizaciju, što je rijetko viđena situacija na ovako visokom nivou rukometa. Mladi vratar Imsgard nije mogao ništa obraniti, ali ga nije ni za osuditi jer je većina gostujućih pogodaka dolazila iz čistih kontranapada i probijanja kroz sredinu na šest metara.

Prvi promašaj gostiju uslijedio je minutu kasnije kada je na vrata stao iskusni Roland Mikkler koji je obranio udarac gostiju s desnog krila.

Szeged se nakon konstantno velikog zaostatka u 24. minuti potpuno priključio u utakmicu kada su stigli na samo -2 dobrom igrom u obrani i kvalitetnim napadačkim akcijama (15:17).

Na poluvrijeme se otišlo sa 17:20 za goste, a domaći su s tim zaostatkom mogli biti zadovoljni jer su uspjeli prepoloviti najveći zaostatak koji ih je pratio većim dijelom uvodnih 30 minuta.

Drugo poluvrijeme preslika prvog

Gledali smo identičan početak nastavka kao onaj u početku. Gosti puno koncentriraniji praćeni sjajnim Corralesom na vratima stvaraju sedam golova viška (19:26) u 37. minuti.

Serijom 6:2 sredinom drugog dijela domaći se ponovno vraćaju na aktivnih -3 (25:28) brzim kontrama i kvalitetnom obranom. No, imali su ipak previše „crnih rupa“ u utakmici da bi mogli izjednačiti do kraja ili pak upisati pobjedu.

Na kraju je Veszprem uz podršku svog Crvenog zida na tribinama upisao više nego uvjerljivu pobjedu 30:37 pred uzvrat. Corrales je bio jedan od glavnih junaka s 15 obrana, uz napomenu da ih nije u nekim ludim serijama stvorio, već je bio konstantan kroz cijelu utakmicu i zaustavljao protivničke igrače kada je bilo najpotrebnije.

Uzvrat je na rasporedu 4. travnja, a pobjednik dvomeča u četvrtfinalu će igrati protiv danskog Aalborga.

Wisla ipak pala protiv Pariza

Druga utakmica dana spojila je Wislu Plock i PSG. U raspjevanoj Orlen Areni u Plocku i kvalitetnom otporu domaćina, ipak je pobjedu odnijela kvalitetnija i iskusnija ekipa Pariza. Pobjedom od 26:30 stekli su dobru prednost pred uzvrat koji se igra u Parizu 4. travnja. Najefikasniji kod pobjednika bili su Prandi i Syprzak s po osam golova. Domaće su u utakmici držali Zarabec i Krajewski s po 4 gola. Hrvatski reprezentativci Tin Lučin i Lovro Mihić upisali su po tri pogotka.

Uvodnih petnaest minuta igralo se gol za gol, bilo je minimalnih 6:7 za PSG, ponajviše zahvaljujući njihovom pivotmenu, Poljaku Kamilu Syprzaku koji je postigao tri pogotka za svoju momčad protiv bivše ekipe.

Odličan otpor domaćina

Wisla je pružala odličan otpor protiv favorizirane francuske ekipe pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnih 12:13 za goste iz Pariza. O tome koliko je prvi dio bio izjednačen govori činjenica da niti jedna ekipa nije uspjela napraviti više od dva gola prednosti tijekom uvodnih 30 minuta.

Domaće su u igri držali hrvatski reprezentativac Tin Lučin s 3 pogotka, a s istim brojem mu se pridružio i Krajewski, dok su za goste Syprzak i Prandi brojali isto toliko pogodaka.

Ova je utakmica ponudila totalnu drugu sliku u odnosu na onu prvu u danu, gdje je u mađarskom dvoboju bilo mnoštvo pogodaka i brze igre. Susret u Poljskoj prikazao je dosta grublju igru s kvalitetnim i čvrstim obranama koje su se isticale ispred pogodaka.

Drugo poluvrijeme bez napetosti

Parižani su iskusno ovu utakmicu priveli kraju. U konačnici je presudila kvaliteta i iskustvo gostujućih igrača pa nam nastavak utakmice nije ponudio triler završnicu.

Syprzak u 37. minuti iz sedmerca dovodi PSG u vodstvo od tri razlike, prvo na utakmici te su tu prednost gosti održavali tijekom cijele utakmice.

Nakon prvih 15 minuta drugog poluvremena gosti su serijom 6:10 otišli na nedostižnih 18:23, a do kraja su igranjem gol za gol u potpunosti slomili otpor protivnika.

Uzvratnim susretom 4. travnja u Parizu saznat ćemo putnika u četvrtfinale, koji će igrati protiv momčadi Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close