Utakmica odluke

Mandić: Moramo zaustaviti Steinsa

Staffan Olsson je na klupi, legenda svjetskog rukometa, Rutger ten Velde je jako opasan na krilu (TüS N.-Lübbecke), desno je Bobby Schagen, na crti Samir Benghanem. U ovom trenutku je najveća zvijezda srednji bek Luc Steins, igrač PSG-a.
Sport / Rukomet | 13. 01. 2024. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija BiH danas igra svoju ključnu utakmicu za eventualni prolaz dalje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Protivnik je Nizozemske koja je strahovito napredovala posljednjih godina. Prvi put su se Nizozemci pojavili na velikoj smotri 2020. godine i sada su stalno tu. Na prošlom Europskom su prošli prvi krug, u drugom su dobili Crnu Goru i remizirali s Hrvatskom. Nema Smitsa, ali i dalje to izgleda kao dobra selekcija.

U pripremnom periodu su izgubili od Norveške 38:35, Egipta 30:28, te Danske vrlo uvjerljivo 32:18. Staffan Olsson je na klupi, legenda svjetskog rukometa, Rutger ten Velde je jako opasan na krilu (TüS N.-Lübbecke), desno je Bobby Schagen, na crti Samir Benghanem. U ovom trenutku je najveća zvijezda srednji bek Luc Steins, igrač PSG. S druge strane reprezentacije BiH u utakmicu ulazi oslabljena. Senjamin Burić je aut.

"Igramo protiv jedne jako dobre, uigrane selekcije koja u svojim redovima ima Luca Steinsa, za kojeg će mnogi reći kako je u ovom trenutku jedan od najboljih na svijetu. Radi se o igrači koji kontroliraju igru svih 60 minuta i mislim da je on motor ove selekcije. On nije igrao cijelu utakmicu protiv Gruzije, gledali smo ih, ali devedeset posto golova je na postavljenu zonu krenulo od njega. Idemo probati da njega zaustavimo pa ćemo vidjeti dalje. Sigurno je da će utakmica biti jako teška, ne treba tu zaboraviti niti Dani Baijens koji igra u HSV-u. Teška i izuzetno važna utakmica ako želimo, a želimo proći u drugi krug. Vjerujemo u podršku s tribina, to nam strašno puno znači u tom neko psihološkom segmentu", kaže Igor Mandić lijevi bek reprezentacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close