Europski kupovi

Leotar, Vogošća i Sloboda prošli dalje, Izviđač protiv Füchse Berlina

BiH će u trećem kolu EHF Cupa imati tri predstavnika, plasman dalje izborili su Vogošća, Leotar i Sloboda,
Sport / Rukomet | 23. 10. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda aktivni su bili klubovi iz BiH na europskoj sceni. Leotar, Vogošća i Sloboda su se plasirali u treće kolo EHF Cupa. Najmanje posla su imali rukometaši Slobode koji su za protivnika imali izraelski Maccabi Rishon LeZion. No, kako su izraelski klubovi odustali od Europe, Sloboda je dalje prošla bez odigranih utakmica.

Leotar je u dvije utakmice bio bolji od Torex Dobele iz Latvije. U Trebinju je prva utakmica završila trijumfom Leotara 24:22, dok je u revanšu na kraju bilo 29:26. Vladimir Stanković sa šest golova je predvodio Leotar, a Aleksandar Milojević i Nemanja Dimitrijević su dodali po pet.

Vogošća je u dvije neizvjesne utakmice eliminirala predstavnika Kosova Trepču. Prvi duel je završio 27:27, drugi nakon dosta uzbuđenja 31:30. Na listi strijelaca prednjačio je Šerif Baraković s pet golova u drugom duelu koji je kao i prvi odigran u Vogošći.

Sutra će na parket iz rukometaši Izviđača koji ove godine nastupaju u EHF Europskoj ligi. Početak je bio poprilično bolan, upisan je težak poraz od Dinama iz Bukurešta 52:24. Sljedeći protivnik je još kvalitetniji, jači, njemački Füchse Berlin.

Kopirati
Drag cursor here to close