Završnica rukometne Lige prvaka

Karačić i Kielce izborili Final Four

U uvodnih 14 minuta uzvrata Veszprem je postigao tek dva pogotka i Kielce je na samom startu stvorio prednost od 6:2 koju nije ispuštao sve do samog kraja ogleda.
Sport / Rukomet | 19. 05. 2023. u 10:25 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I rukometna sezona se polako bliži kraju. Plasman na Final Four Lige prvaka osigurali su Magdeburg, PSG, Barcelona i Kielce.

Poljaci su svoje mjesto na završnom turniru izborili nakon što su u revanšu savladali Veszprem 31:27. U uvodnih 14 minuta uzvrata Veszprem je postigao tek dva pogotka i Kielce je na samom startu stvorio prednost od 6:2 koju nije ispuštao sve do samog kraja ogleda. Najbliže što su gosti došli suparniku jest minus od četiri pogotka početkom drugog poluvremena te na samom kraju kada se domaćin opustio i već počeo slaviti pobjedu.

Po šest pogodaka u pobjedničkom su sastavu dali Szymon Sicko i Alex Dujšebajev. Hrvatski rukometaš Igor Karačić u pobjedi Kielcea je ugradio dva gola. Na drugoj strani prvi je strijelac bio Nedim Remili sa sedam golova, dok je Manuel Štrlek dodao tri gola.

U posljednjem susretu četvrtfinala Barcelona je nakon +7 u Odenseu bila bolja od GOG-a i u Blau Grani. Utakmica je bila više u revijalnom tonu, jer je Barcelonina nadmoć bila očita, što potvrđuje konačnih 36:30. Cindrić je u ovom duelu postigao jedan gol.

U srijedu su nastup na Final Fouru osigurali njemački Magdeburg, koji je bio bolji od Wisle Plock te PSG koji je u oba četvrtfinalna susreta svladao Kiel.

 

Kopirati
Drag cursor here to close