Poljaci bolji od PSG-a

Igor Karačić i Kielce drugu godinu zaredom u finalu Lige prvaka

U tih posljednjih deset minuta igra se gol za gol, ali onda kada se lomilo Andreas Wolff skida udarce Luca Steinsa i Elohima Prandija i Kielce ide u finale.
Sport / Rukomet | 17. 06. 2023. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protivnik Magdeburga u finalu 14. izdanja Final Foura Lige prvaka u Kölnu biće Kielce, Igora Karačića. Poljska momčad je bila bolja od PSG-a 25:24. PSG-a koji je još jednom ostao kratak na najvažnijem turniru sezone. S druge strane Kielce je drugu godinu zaredom u finalu.

Momčad Igora Karačića je u prvom poluvremenu samo jednom stigla do tri pogotka prednosti zahvaljujući momentumu koji je trajao pet minuta. Alex Dujshebaev i Artsem Karalek bili su ključni u ovom prvom činu, postigavši pet odnosno četiri gola za poljsku momčad. Posebno Bjelorus Artsem Karalek kao možda malo iznenađenje ovog polufinala.

Drugo poluvrijeme bilo je potpuno suprotno od prvog, puno sporije i sa samo jednim golom u prvih osam minuta, što je čini se odgovaralo Poljacima. Ipak, PSG je utakmicu vratio u egal. Prandi se probudio, u 48. minuti je bilo 20:20. U tih posljednjih deset minuta igra se gol za gol, ali onda kada se lomilo Andreas Wolff skida udarce Luca Steinsa i Elohima Prandija i Kielce ide u finale.

Wolff je na kraju imao 12 obrana, Alex Dujshebaev je zabio šest golova, Karalek pet, Karačić dva. Kod PSG Palicka 12 obrana, Green je dodao dvije, Steins je stao na šest golova, Krištopans i Prandi su se po četiri puta upisali u listu strijelaca.

Kopirati
Drag cursor here to close