Löwen ispisao negativni rekord

Kiel i Flensburg slavili, Magdeburg ispustio nemoguće

Ovim je porazom Löwen ispisao negativni povijesni rekord. Ovo im je bio sedmi poraz u nizu, a posljednji put takvo nešto im se dogodilo prije 20 godina, kada su krajem 2003. i početkom 2004. upisali dvanaest uzastopnih poraza.
Sport / Rukomet | 18. 02. 2024. u 23:47 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su odigrane tri utakmice 22. kola rukometne njemačke Bundeslige. Bile su to sjajne tri utakmice u kojima su pobjede upisali Kiel i Hannover-Burgdorf na domaćem parketu protiv Stuttgarta, odnosno Magdeburga, dok je Flensburg slavio u gostima kod Rhein-Neckar Löwena

Flensburg deklasirao Löwen

Flensburg je upisao treću uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima, a danas su deklasirali domaćina Rhein-Neckar Löwen rezultatom 26:35. Najbolji kod gostiju bili su Einarsson sa 6 golova, a danski trio Hansen, Jakobsen i Moller upisali su po 5 pogodaka na svoj konto. Kod domaćina Kirkelokke je postigao 9 golova, dok su Knorr i Kohlbacher pridodali po četiri.

Ovim je porazom Löwen ispisao negativni povijesni rekord. Ovo im je bio sedmi poraz u nizu, a posljednji put takvo nešto im se dogodilo prije 20 godina, kada su krajem 2003. i početkom 2004. upisali dvanaest uzastopnih poraza.

Sljedeće kolo Flensburg očekuje susret s liderom prvenstva, Füchse Berlinom, dok će Löwen priliku za prekid ovog negativnog rekorda imati na gostovanju protiv posljednjeg na ljestvici, ekipe Balingena.

Magdeburg upisao poraz nakon 30 utakmica

Ekipa Magdeburga danas je izgubila na gostovanju kod TSV Hannover-Burgdorfa rezultatom 28:27 u korist domaćina. Uvjerljivo najbolji kod domaćina bio je Steinhauser koji je postigao 10 golova, dok je kod gostiju Hornke zabio 8, a Magnusson 7 golova. Povremeni hrvatski reprezentativac Ilija Brozović postigao je 1 gol za domaću ekipu.

Izgledala je ovo kao jednosmjerna utakmica sve do posljednjih 15 minuta utakmice. Magdeburg je od 10. minute cijelo vrijeme držao prednost od 3-4 razlike, koja je početkom drugog dijela porasla i na +6. Međutim, u posljednjih 15 minuta totalni „blackout“ za igrače gostujuće ekipe. Pri rezultatu 19:24 domaćin pravi seriju od 4 pogotka i dolaze na samo -1 (23:24).

Uvukla se tada nervoza među igrače obiju ekipa koji nisu vješto koristili svoje napade, a Hannover je na kraju preokrenuo utakmicu i u zadnjim sekundama postigao gol za pobjedu.

Magdeburg je tako upisao prvi poraz nakon 30 uzastopnih utakmica u svim natjecanjima bez. Pomalo nevjerojatno što je jedna ekipa izgubila koja ima ovakav niz utakmica bez poraza, ali očito im je tako bilo suđeno danas.

Sljedeće kolo Hannover očekuje duel s Bergischerom, dok Magdeburg prvo čekaju dvije utakmice u Ligi prvaka, potom u ožujku nastavljaju svoj put u Bundesligi, a protivnik im je ekipa Gummersbacha.

Kiel u efikasnoj utakmici bolji od Stuttgarta

U najefikasnijoj utakmici dana Kiel je na domaćem terenu slavio protiv Stuttgarta 39:36. Najbolji kod Kiela bili su Reinkind sa 6, odnosno Ekberg s 5 pogodaka, dok su kod gostiju odličnu utakmicu odigrali Marino Marić sa 8 golova, a Ivanković i Fernandez su upisali po pet na svoj konto.

Bila je to odlična utakmica gdje je jedna od najboljih ekipa Bundeslige rutinski slavila. Prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, dok su početkom drugog dijela rukometaši Filipa Jíche otišli na čak +7. U konačnici je Stuttgart uspio samo ublažiti poraz na prihvatljivih -3.

Sljedeće kolo Kiel očekuje susret s Eisenachom, a Stuttgart igra protiv Melsungena.

Kopirati
Drag cursor here to close