Četvrtfinale Lige prvaka

VIDEO I Karačić pogodio za pobjedu Kielcea, Montpellier razbio Kiel

Raspoloženi Igor, preuzeo je odgovornost na sebe u jednom od posljednjih napada na utakmici.
Sport / Rukomet | 25. 04. 2024. u 00:06 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta rukometne Lige prvaka. Kielce je upisao minimalnu pobjedu protiv Magdeburga, dok je Montpellier očitao lekciju njemačkom Kielu i stekao uvjerljivu prednost pred uzvrat u Njemačkoj.

Kielce slavio protiv Magdeburga

U reprizi prošlogodišnjeg finala, još jednom jednom susretu Kielcea i Magdeburga vidjeli smo dosta grubog rukometa, a pobjedu su izvukli domaći igrači, zahvaljujući pogotku Igora Karačića na samo minutu do kraja utakmice.

Konačan rezultat bio je 27:26, a najbolji u redovima poljske ekipe bili su Alex Dujshebaev s 8, odnosno Igor Karačić koji mu se pridružio sa sedam golova. Vratar Kielcea, Andreas Wolff, imao je skromnu večer s 8 obrana uz 26 % uspješnosti. Kod poražene ekipe, Claar je pogodio 8 puta, dok su mu se sa 6 pridružili Gisli Kristjansson i Tim Hornke. Čuvar mreže aktualnog europskog prvaka, Sergey Hernandez skupio je 11 uspješnih intervencija.

Video: Kielce - Magdeburg 

Dosta toga smo vidjeli u ovom susretu. Domaći uz sve probleme i izostanke koji su ih pratili kroz cijelu sezonu, dok su ovaj put bili bez Gebale i Sicka, ipak su uspjeli steći gol prednosti pred odlazak na uzvrat u Njemačku.

Falio je doprinos Magnussona

Magdeburgu je izostao doprinos njihovog najboljeg strijelca u Ligi prvaka, Omara Ingija Magnussona, koji je danas totalno podbacio. Utakmicu je završio s 2 pogotka iz 5 pokušaja.

Nakon uvodnih deset minuta mogli smo vidjeti važnost ove utakmice za obje ekipe. Puno nervoze, grubih startova i malo golova su obilježili početak utakmice. U paklenoj atmosferi koju su stvorili domaći navijači, Kielce je imao prednost 4:1 nakon prve trećine prvog poluvremena.

Već se tada moglo vidjeti da Magnusson nema svoju večer. Islandski desni bek promašio je dva uzastopna sedmerca te čisti zicer nakon prodora na šest metara.

Crveni karton za Nahija

Sve ozljede i nevolje koje prate Kielce ove sezone, dodatno su pogoršale stvar kad je jedan od glavnih kotača srca obrane, Dylan Nahi, poslan ranije u svlačionicu. Igrala se deseta minuta, a Francuz je nes(p)retno startao rukom prema licu Gislija te su makedonski suci nakon dodatne provjere odlučiti Nahiju pokazati izravan crveni karton.

Ipak, na poluvrijeme je Kielce odnio minimalnu prednost (14:13), iako su tijekom prvog dijela u više navrata imali prednost koja je dolazila i do četiri gola viška. Domaći sastav su predvodili Dujshebaev s 5 i Karačić s 4 pogotka.

Ozljeda Olejniczaka

Ružne scene pred sami kraj utakmice koje nitko ne voli vidjeti. Srednji bek Kielcea, Michal Olejniczak, snažnim je urlikom zabrinuo domaću publiku. Naime, igrač Magdeburga Felix Claar je prilikom šuta nekontrolirano pao po poljskom igraču koji je potom teže ozlijedio koljeno. Situaciju dodatno pogoršava činjenica da je Olejniczak već ranije imao problema s ozljedama te je bio primoran na nosilima izaći s terena.

Karačić odlučio pobjednika

Kada se činilo da bi utakmica mogla završiti bez pobjednika, pojavio se hrvatski reprezentativac Igor Karačić. Raspoloženi Igor, preuzeo je odgovornost na sebe u jednom od posljednjih napada na utakmici te udarcem s devet metara sjajno pogodio u suprotni kut vratara Hernandeza. Ispostavilo se da je taj pogodak bio posljednji i ključan za pobjedu Kielcea.

Magdeburg je mogao doći do izjednačenja, ali dobra obrana domaćina zaustavila je sve napade gostiju iz Njemačke te su s minimalnom pobjedom zakazali uzvrat koji je na rasporedu 1. svibnja.

Montpellier očitao lekciju Kielu

Francuski Montpellier uvjerljivo je slavio protiv njemačkog Kiela. Pobjedom 39:30 osigurali su veliku prednost pred uzvrat u Njemačkoj, a apsolutni junak utakmice je bez premca vratar domaćih, Remi Desbonnet, koji je zabilježio 16 obrana i 2 pogotka. Od strijelaca, najefikasniji su bili Pellas i Lenne s po 7 pogodaka, dok je kod Kiela najbolji bio Johansson koji je šutirao 8/13.

Hrvatski reprezentativci, Veron Načinović s jedne te Domagoj Duvnjak s druge strane, odigrali su solidne utakmice. Duvnjak, koji je pretežno igrao obranu u redovima Kiela, postigao je jedan pogodak iz dva pokušaja, dok je Veron odigrao fenomenalno u oba smjera, a postigao je četiri pogotka uz stopostotnu realizaciju.

Prvu osjetnu prednost francuska momčad stvorila je sredinom prvog dijela kada odlaze na ugodnih +5 (13:8). Legendarni francuski rukometaš Jackson Richardson utakmicu je pratio s tribina i mogao je biti zadovoljan viđenim što njegovi sunarodnjaci prikazuju.

Za razliku od prve utakmice, ova je bila dosta efikasnija. Tako se na poluvrijeme otišlo s 20:16 u korist Montpelliera.

Koliko je loše Kiel izgledao govori činjenica da je ovo prvi put od 2016. godine i utakmice protiv Barcelone da njemački velikan prima 20 golova u jednom poluvremenu nokaut faze Lige prvaka.

Francuzi su pitanje pobjednika riješili u 15. minuti nastavka, kada odlaze na nedostižnih osam golova viška (31:23).

Do kraja se igralo gol za gol, a s devet golova viška francuska momčad jako je blizu nastupa na Final Four turniru koji se igra u Lanxess Areni u Kolnu. Kiel je s ovih devet golova zaostatka izjednačio klupski rekord u najtežim porazima nokaut faze Lige prvaka.

Također su s devet golova izgubili u sezoni 1999./00., porazom od Badel Zagreba 22:13. Ako žele vidjeti svjetla Lanxess Arene, igrači Filipa Jiche morat će napraviti ogroman posao

Kopirati
Drag cursor here to close