Slijedi borba za Final Four

Veszprem i PSG su posljednji četvrtfinalisti Lige prvaka

Poznati su parovi četvrtifnala rukometne Lige prvaka. U centru pažnje svakako će biti duel PSG i Barcelone.
Sport / Rukomet | 05. 04. 2024. u 00:20 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras smo doznali sve četvrtfinaliste rukometne Lige prvaka. Posljednji putnici među osam najboljih ekipa su Telekom Veszprem i PSG. Mađari su u uzvratu potvrdili prednost iz prve utakmice i izbacili Szeged drugu godinu zaredom, dok je PSG rutinski odigrao protiv Wisle, Veszprem će u četvrtfinalu igrati protiv Aalborga, dok PSG ima puno teži zadatak protiv Barcelone.

Biti će ovo 24. četvrtfinale u povijesti Veszprema, a zanimljiva je činjenica da još nemaju naslov Lige prvaka. PSG će igrati svoje 11. četvrtfinale, a po uzoru na mađarski Veszprem, još ne znaju za titulu najprestižnijeg klupskog rukometnog natjecanja.

Veszprem razbio Szeged

Telekom Veszprem još je jednom očitao lekciju Pick Szegedu. Rukometaši Momira Ilića slavili su 39:32 i s ukupnih 76:62 idu u četvrtfinale, gdje ih očekuje susret s danskim Aalborgom. Najbolji kod domaćih bili su Vailupau s osam te Pechmalbec sa 6 pogodaka, dok su kod gostiju dobru utakmicu odigrali Martins Soares(8) i Imanol Garciandia(6). Kod Szegeda, hrvatski reprezentativci Mario Šoštarić i Marin Jelinić upisali su četiri, odnosno dva pogotka, dok je povremeni hrvatski reprezentativac Luka Stepančić pogodio tri puta.

Mnoštvo grešaka gostiju

Početak susreta mađarskog derbija bio je nalik onome čemu smo svjedočili i u prvoj utakmici. Szeged je gubio lopte, a Veszprem je to surovo kažnjavao pa su tako nakon 3 minute imali prednost od 3:0, a svi su golovi djelo desnog krilnog igrača Veszprema, Bjelorusa, Mikite Vailupaua.

Gosti su se ipak malo trgnuli i nakon deset minuta igre stigli na minimalan zaostatak (6:5), no velika prednost donesena s gostovanja u Szegedu bila je poticaj domaćem Veszpremu da ne bježi od atraktivne igre i nadmetanja, u čemu su definitivno bolji ove sezone. Zbog toga su već u 20. minuti utakmicu vratili na stari put, prednošću od četiri gola viška (12:8).

Povoljan rezultat omogućio je Iliću da rotira igrače

Strateg domaće ekipe, Momir Ilić, rotirao je dosta igrača i isprobavao mnoge opcije s obzirom na to da velikih +7 iz prve utakmice i konstantna prednost u današnjoj utakmici nije predstavljala nikakvu ugrozu od toga da se Veszprem ne plasira u nastavak natjecanja.

Pick je ovaj dvomeč odigrao debelo ispod razine na kojoj se trenutno nalaze, pravili su previše tehničkih grešaka i omogućavali Veszpremu da trči lake kontre i nabija statistiku. Sve je to iz publike promatrao i Chema Rodriguez, Španjolac na klupi mađarske reprezentacije.

Sve je bilo gotovo nakon prvog dijela

Na poluvrijeme se otišlo s komotnih 19:15 za Veszprem i ukupnih +11 s prvom utakmicom ova dva rivala. Golmani nisu igrali velike uloge, Corrales je skupio pet obrana za domaćina, dok su Mikkler i Nagy isto toliko kombinirano uspjeli zaustaviti na drugoj strani.

Szeged iz grešku u grešku

Nastavak utakmice ponudio je presliku početka prethodna tri poluvremena. Pick je griješio, a Veszprem lako trčao i realizirao kontre. Serijom 3:0 u uvodne tri minute nastavka prikazali su početak kraja gostiju iz Szegeda jer su domaći otišli na nedostižnih 22:15. Na kraju ove utakmice, rukometaši Veszprema su postigli nevjerojatnih 11 pogodaka iz kontri što je nedopustivo na ovoj razini rukometa.

Sukob Vailupaua i Garciandije na samom kraju

Vrijedi izdvojiti atraktivan potez raspoloženog Vailupaua, koji je na dvije minute do kraja iz kontre zabio svoj osmi pogodak udarcem iza leđa, a to se nije svidjelo desnom beku gubitničke ekipe, Garciandiji koji je ušao u verbalni sukob s Bjelorusom, ali se sve brzo razriješilo.

Treneri obiju ekipa odlučili su odmoriti glavne igrače do kraja utakmice pa se prilika pružila igračima iz rotacije. Do kraja je Veszprem upisao uvjerljivih 39:32 te s ukupnih +14 iz dva susreta ide u četvrtfinale. Tamo ih očekuje susret s danskim Aalborgom, za koji nastupa Mikkel Hansen, koji se oprašta na kraju ove sezone od profesionalnog igranja.

PSG lako sa Wislom

Rutinska utakmica Parižana koji su obranili prednost od 30:26 iz prošle utakmice. Večeras su slavili minimalnim rezultatom 34:33 i tako ostali stopostotni protiv Wisle. Imaju osam pobjeda iz isto toliko utakmica u povijesti njihovih međusobnih susreta.

Briljantnu je utakmicu odigrao Prandi koji je postigao devet golova uz samo jedan promašaj, a Španjolac David Balaguer mu se pridružio sa stopostotnih 8/8. Kod Wisle Krajewski je postigao 8 golova, a pratio ga je Abel Serdio sa šest.

Hrvatski reprezentativci, Tin Lučin i Lovro Mihić, upisali su tri, odnosno dva pogotka za poljsku momčad.

Wisla je pružila vrlo kvalitetan otpor iznimno favoriziranim Francuzima. Čak su u 13. minuti sa igračem manje stvorili prednost od dva gola viška (6:8) i tako pokazali da se neće lako predati, ali kvaliteta je presudila.

Nakon toga PSG serijom 7:1 u 21. minuti stvara veliku zalihu pogodaka (13:9) i na poluvrijeme odlaze sa +3 (18:15).

Opustili su se domaći u drugom poluvremenu i tako omogućili da Wisla priredi neizvjesnu završnicu, iako je u prvoj utakmici +4 bilo dovoljno da Pariz prođe, a uz ovih minimalnih 34:33, razliku iz ovog dvomeča su odigrali sa pet golova više od protivnika.

Parižane čeka jako težak zadatak u četvrtfinalu, susret sa najboljom ekipom Španjolske, Barcelonom.

Četvrtfinalisti Lige prvaka

Montpellier HB – THW Kiel

Industria Kielce – SC Magdeburg

Telekom Veszprem – Aalborg HB

PSG – Barcelona

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu 24. i 25. travnja, a uzvrati su predviđeni za 1. i 2. svibnja

Kopirati
Drag cursor here to close