Uoči Europskog prvenstva

Hrvatska više nije rukometna velesila? U društvu BiH, Poljske, Češke...

U treću jakosnu skupinu, uz Hrvatsku, smještene su još reprezentacije Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Srbije i Sjeverne Makedonije te su to momčadi s kojima se izabranici Gorana Perkovca neće moći susresti u prvom krugu natjecanja.
Sport / Rukomet | 01. 05. 2023. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška rukometna reprezentacija smještena je u treću jakosnu skupinu ždrijeba za Europsko prvenstvo 2024., koji će biti održan 10. svibnja (17:45 sati) u Duesseldorfu.

Domaćin Europskog prvenstva je Njemačka, a turnir sa 24 reprezentacije bit će odigran od 10. do 28. siječnja sljedeće godine.

U treću jakosnu skupinu, uz Hrvatsku, smještene su još reprezentacije Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Srbije i Sjeverne Makedonije te su to momčadi s kojima se izabranici Gorana Perkovca neće moći susresti u prvom krugu natjecanja, prenosi Gol.hr

Već je poznato da će Hrvatska na Euru biti u skupini B kojoj će domaćin biti Mannheim. U skupini A je Njemačka koja će svoje mečeve igrati u Duesselforfu i Berlinu. U skupini C svoje zajamčeno mjesto ima Island, a domaćin te skupine je Muenchen. Norveška će biti u skupini D u Berlinu.

Branitelji naslova Šveđani će također biti u Mannheimu, ali u skupini E, dok će svjetski prvaci Danci biti nositelji skupine F u Muenchenu.

Jakosne skupine za ždrijeb u Duesseldorfu napravljene su prema rezultatima u kvalifikacijama za Euro, kao i prema plasmanu reprezentacija na posljednjem Europskom prvenstvu održanom 2022., na kojem je Hvatska bila osma.

U prvu jakosnu skupinu smještene su Švedska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška i Island. U drugoj "posudi" će biti Njemačka, Nizozemska (osvajač prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini u kojoj je Hrvatska bila druga), Slovenija, Mađarska, Portugal i Austrija, a u četvrtu su smještene Švicarska, Rumunjska, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Farski Otoci.

Otvaranje Europskog prvenstva će biti spektakularno, a očekuje se da će tada biti postavljen novi svjetski rekord u gledanosti jedne rukometne utakmice, jer će ona biti odigrana na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena koji ima kapacitet od 50.000 mjesta.

Drugi dio grupne faze natjecanja bit će odigran u Hamburgu i Koelnu, u kojem će LANXESS arena biti domaćin završnih natjecanja za odličja.

Kopirati
Drag cursor here to close