Rukometno ludilo

Hrvatska 'invazija' na Njemačku: Hoće li hrvatski navijači srušiti rekord?

Nema sumnje, hrvatski rukometaši imat će veliku podršku na tom Europskom prvenstvu jer stotine tisuća Hrvata žive u Njemačkoj, a mnogi će potegnuti i iz domovine kako bi ih bodrili.
Sport / Rukomet | 27. 04. 2023. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 10. do 28. siječnja 2024. Njemačka će biti domaćin Europskog prvenstva rukometaša.

Hrvatska rukometna reprezentacija ovotjednom pobjedom u Grčkoj izborila je nastup na europskoj smotri i kako god završio nedjeljni sraz s Belgijom u Rijeci, Kauboji će u siječnju iduće godine igrati u Njemačkoj.

Nema sumnje, hrvatski rukometaši imat će veliku podršku na tom Europskom prvenstvu jer stotine tisuća Hrvata žive u Njemačkoj, a mnogi će potegnuti i iz domovine kako bi ih bodrili, prenosi Gol.hr

Europsko prvenstvo igrat će se na isti način kao i prethodna dva: sudjelovat će ukupno 24 reprezentacije, koje će biti raspoređene u šest skupina po četiri. Iz svake od tih skupina u drugi krug proći će po dvije najbolje, nakon čega će postojati dvije skupine s po šest reprezentacija, odakle će dvije prvoplasirane proći u polufinale.

Nijemci su prijavili šest gradova za domaćinstvo: Berlin, Hamburg, München, Mannheim, Köln i Düsseldorf. U potonjem će se odigrati prva utakmica, i to na stadionu Merkur Spiel-Arena, koji će moći primiti 50.000 gledatelja, čime će biti srušen svjetski rekord kad je u pitanju posjećenost neke rukometne utakmice.

Düsseldorf će biti poprište održavanja i ždrijeba skupina koji je zakazan za srijedu 10. svibnja.

U tom ždrijebu jedan od šest nositelja bit će domaćin Njemačka, a tko će joj se još priključiti, saznat ćemo u nedjelju navečer, po završetku svih kvalifikacijskih skupina.

Kopirati
Drag cursor here to close