Uoči Danske

Kaubojima može pomoći "bilo kakva" pobjeda?

Sport / Rukomet | 19. 01. 2023. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Hrvatski rukometni reprezentativci

Hrvatska rukometna reprezentacija prvu utakmicu drugoga kruga na Svjetskom prvenstvu igra protiv Danske.

Kauboji su dvjema pobjedama i jednim porazom odradili skupinu G u Jönköpingu i stigli u Malmö, gdje će im baš zbog tog jedinog poraza trebati pravo malo čudo ako žele ostvariti rezultatski cilj na ovom Svjetskom prvenstvu, prenosi Gol.hr.

U minusu 

Uoči turnira četvrtfinale je označeno kao rezultat koji se mora dohvatiti, s obzirom na to da osim lova na medalju donosi i nastup na jednom od triju kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre sljedeće godine.

Nažalost, u prvom kolu Hrvatska je potpuno zakazala protiv Egipta i ne samo da se dogodio poraz nego je utakmica izgubljeno s golemom razlikom od čak devet golova.

Tih minus devet znači da se Hrvatska mora vaditi na Danskoj, a kad imate imperativ rezultata protiv aktualnog dvostrukog uzastopnog svjetskog prvaka, onda znate da niste u dobroj poziciji.

Izabranici Hrvoja Horvata još uvijek imaju jedan scenarij u sklopu kojeg ne bi ovisili o drugim rezultatima, a on uključuje večerašnju pobjedu protiv Danske od minimalno devet razlike plus pobjede nad Belgijom i Bahreinom u preostala dva kola drugoga kruga.

U tom slučaju Hrvatska bi sigurno završila na jednoj od prvih dviju pozicija koje vode u četvrtfinale.

Nije nužno

Ako bi naši reprezentativci svladali Dance, makar to bilo i sa samo jednim golom razlike, ništa ne bi bilo izgubljeno, ali bi nam trebala pomoć Egipta u posljednjem kolu.

Tada bismo navijali za Egipat da pobijedi Dansku bilo kojim rezultatom kako bi poredak u ovoj skupini na kraju bio: Egipat 10, Hrvatska i Danska po 6 bodova (pa bi Hrvatska prošla u četvrtfinale kao drugoplasirana zahvaljujući pobjedi nad Danskom u međusobnoj utakmici).

Da se razumijemo, Egipat bi i prije te utakmice s Danskom imao osiguran prolaz dalje, ali ne bi bio posve nezainteresiran za konačni ishod jer bi prvo mjesto značilo izbjegavanje domaćina Švedske u četvrtfinalu.

No bit će vraški teško večeras, da ne kažemo nemoguće, pobijediti Dance. Kladionice i njihovi postavljači koeficijenata (bookmakeri) uvjereni su u trijumf Danske, smatraju da Hrvatska nema gotovo nikakve šanse za slavlje.

Kopirati
Drag cursor here to close