Dan odluke

Hrvatska igra ključnu utakmicu

Bez obzira na to što je Hrvatska u međusobnom dvoboju dobila Crnogorke, kiks protiv Senegala i samo bod protiv afričke reprezentacije doveo je do toga da se Hrvatska mora nadati pomoći od domaćina koji je već izborio nastup u nokaut fazi.
Sport / Rukomet | 11. 12. 2023. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak od 18 sati u Göteborgu hrvatske rukometašice igraju ključnu utakmicu za plasman u četvrtfinale SP-a.

Protivnik igračicama Ivice Obrvana je reprezentacija Mađarske. Hrvatska za prolaz među osam najboljih na svijetu treba pobjedu nad Mađaricama, ali i moraju se nadati da će u kasnijem terminu domaćin Švedska svladati Crnu Goru ili barem odigrati remi.

Bez obzira na to što je Hrvatska u međusobnom dvoboju dobila Crnogorke, kiks protiv Senegala i samo bod protiv afričke reprezentacije doveo je do toga da se Hrvatska mora nadati pomoći od domaćina koji je već izborio nastup u nokaut fazi. Mađarska nema šanse za plasman među osam, ali neće igrati bez motiva.

Naime, Mađarice imaju šanse za kvalifikacije za Igre u Parizu 2024., jer su Norveška i Francuska među osam na ovom SP, pa će sa ovog turnira i deveta reprezentacija imati šansu za Pariz, prenosi Index.hr

Ukratko, čak i ako pobjedi Mađarsku, Hrvatska će morati čekati rasplet utakmice između Švedske i Crne Gore koja počinje u 20:30 i nadati se pobjedi skandinavske reprezentacije ili remiju. U tom slučaju Švedska bi išla dalje kao prva, a Hrvatska kao druga.

Utakmicu možete gledati na RTL Kockici od 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close