Kvalifikacije za EURO 2024

Rukometašice danas protiv Rumunjske

BiH može svoju priliku eventualno tražiti u borbi za treće mjesto sa selekcijom Grčke, jer i četiri najbolje trećeplasirane iz osam skupina idu na završni turnir.
Sport / Ostali sportovi | 11. 10. 2023. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska rukometna reprezentacija BiH večeras u Rumunjskoj protiv domaće selekcije otvara ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo
naredne godine u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

U novi ciklus rukometašice ulaze s novim izbornikom, sada je na klupi aktualni trener ŽRK Krivaja Adnan Bašić. Njega i reprezentaciju očekuje izuzetno težak zadatak s obzirom na to da su Rumunjska i Hrvatska u ovoj skupini veliki favoriti za prva dva mjesta koja vode na Euro.

BiH može svoju priliku eventualno tražiti u borbi za treće mjesto sa selekcijom Grčke, jer i četiri najbolje trećeplasirane iz osam skupina idu na završni turnir.

"Neće biti lako, dobili smo vrlo jaku skupinu s Hrvatskom, koja je bila brončana na pretprošlom Euru. U Rumunjskoj je ženski rukomet odavno na velikom nivou. Primjera radi, naše djevojke su na TV-u gledali sjajnu Cristinu Neagu i željele sliku s njom i autogram, a sada će igrati protiv nje. Grčka je selekcija kojoj možemo parirati, upoznali smo je u prethodna dva ciklusa", kaže Bašić.

Povratnica nakon ozljede u reprezentaciju je Armina Isić koja upravo igra u Rumunjskoj. I Armina je svjesna kvalitete protivnica u ovoj skupini, posebna Rumunjske i Hrvatske.

"Ne bih pričala o očekivanjima, jer znamo svi da su te dvije reprezentacije s kojima igramo naredne dvije utakmice izuzetno jake selekcije i mogu slobodno reći da su favoriti u predstojećim utakmicama. Ali ono što također mogu reći jeste to da mi ne trebamo i nećemo očekivati mnogo, nego treba da se fokusiramo na nas, na našu igru i da budemo dobar kolektiv na terenu. Borit ćemo se za našu državu i našu reprezentaciju, vjerovat ćemo da je sve moguće, jer to je sport", naglasila je Armina.

Utakmica između Rumunjske i BiH je na rasporedu od 16 sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close