Plus šest za početak

Hrvatska savladala Austriju na startu kvalifikacija

Kad je Srna pogodio za 26:21, Austrija nije imala više niti prostora niti načina da se vrati u utakmicu.
Sport / Rukomet | 14. 03. 2024. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija je ostvarila pobjedu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. U prvoj utakmici protiv Austrije, Hrvatska je bila bolja 35:29.

S obzirom na to da dvije reprezentacije iz Hannovera idu u Pariz, ova pobjeda prije susreta s Njemačkom i Alžirom mogla bi nositi predznak presudne. Dagur Sigurdsson je u večerašnji susret ušao s rosterom od 18 igrača. Nakon neočekivanih novih pravila IHF-a, izbornik hrvatskih rukometaša bio je primoran smanjiti prvotni popis od 21 igrača te su glede toga izvisili Pilipović, Vistorop i Grahovac.

Na početku utakmice, Austrija je izgledala bolje, vrlo brzo je stigla do prednosti 4:1. I ono što je uspio u tom periodu Mandić obraniti, Hrvatska je prokockala u fazi napada, lopte su se gubile kao na traci. Austrija je držala prednost koja srećom po Hrvatsku nije išla preko dva gola, ali je ostala bez Gojuna koji je dobio crven karton nakon prekršaja na Božoviću.

Međutim, to isključenje nije previše poremetilo Hrvatsku. Ide gol Martinovića, obrana Mandića, pa kontra Šipića. Izgleda jednostavno, ali nije baš bilo tako. Tek u 19. minuti je Hrvatska uhvatila priključak za 9:9. Igra se od tog trenutka gol za gol, Hrvatska lovi Austriju, na poluvremenu je nakon gola Klarice 16:16.

Stvari su se počele mijenjati u drugom dijelu. Raspucao se Martinović, Kuzmanović je skinuo sedmerac, Austrija je prvi put u većim problemima. Na kraju se ispostavilo da je ustvari upravo u tom periodu utakmica prelomljena. Mijenjaju se Kuzmanović i Mandić na golu, brani jedan, brani drugi, Austrija ne može do gola.

U 45. minuti, Hrvatska nakon gola Cindrića ima prvi put plus četiri. Kad je Srna pogodio za 26:21, Austrija nije imala više niti prostora niti načina da se vrati u utakmicu. Martinović je postigao devet golova, Srna je dodao šest, Šoštarić pet golova, Cindrić četiri. Kod reprezentacije Austrije Bilyk osam golova, Božović pet.

Kopirati
Drag cursor here to close