Popis igrača

Hrvatska rukometna reprezentacija: Vraća se dobro znani dvojac

U odnosu na popis igrača za EHF EURO 2024., nekoliko je novih imena.
Sport / Rukomet | 08. 02. 2024. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema obvezi koju ima prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u) i organizatorima olimpijskih kvalifikacija, Hrvatski rukometni savez objavljuje širi popis od 35 igrača za skorašnje olimpijske kvalifikacije.

S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover, priopćio je HRS.

U odnosu na popis igrača za EHF EURO 2024., nekoliko je novih imena. To se prije svega odnosi na Jakova Gojuna i Marka Kopljara, dvojicu specijalista za obranu.

Pročitajte još

U odnosu na širu listu za Europsko prvenstvo, s popisa su otpali Gianfranco Pribetić i Maksimilijan Molc.

Lijepo je vidjeti da su na popisu Ivan Martinović koji je ozlijeđen na Europskom prvenstvu, ali koji provodi intenzivnu terapiju i nada se da bi mogao biti spreman za kvalifikacije, David Mandić koji je također zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo, ali i Josip Šarac.

Oni bi se uskoro trebali vratiti na teren i biti spremni staviti se na raspolaganje i klubu i reprezentaciji, prenose Sportske novosti

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u Skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prema već objavljenom rasporedu, točna satnica još se čeka, a hrvatska rukometna reprezentacija prvi susret igra 14. ožujka 2024. godine s Austrijom.

Dan ili dva kasnije (odluka IHF-a, organizatora i vlasnika televizijskih prava), na rasporedu je susret s domaćinom Njemačkom.

Posljednji susret naša reprezentacija igra 17. ožujka protiv Alžira. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine kvalifikacija stječu pravo nastupa u Parizu.

Do sada su to pravo izborile Francuska, Danska, Švedska, Japan, Argentina i Egipat.

Kopirati
Drag cursor here to close