Perkovac zadovoljan

Hrvatska remizirala protiv Nizozemske

"Ima tu i nesigurnosti, jer zadnje dvije godine nemamo rezultate, nismo više velesila kakva smo bila. Ali ponavljam, kako smo stigli Nizozemsku, naša borbenost i požrtvovnost, to je za svaku pohvalu i komplimente" rekao je Perkovac za HRT.
Sport / Rukomet | 13. 03. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niti u drugom susretu protiv istog protivnika, Nizozemske, Hrvatska nije uspjela doći do pobjede, pa je situacija u ovoj kvalifikacijskoj
skupini više nego zanimljiva. Grčka, Hrvatska i Nizozemska će ići na Europsko prvenstvo, ali pitanje tko s koje pozicije što je itekako važno prilikom ždrijeba.

Što se tiče duela u Osijeku, Hrvatska je imala velikih problema u prvom dijelu, ali je na kraju imala posljednji šut za pobjedu, pucao je Domagoj Duvnjak, ali je najbolji igrač u nizozemskim redovima vratar Bart Ravensbergen upisao svoju 15. obranu. Na kraju je ostalo 25:25, iako je Nizozemska u prvom dijelu imala velikih 13:7.

Do poluvremena ili u preostalih desetak minuta prvog dijela, Hrvatska je serijom 7:2 do poluvremena smanjila na samo gol zaostatka (14:15). U drugom dijelu je to bila otvorena utakmica, Hrvatska je imala svoje prilike u završnici da prelomi utakmicu, ostvari kakvu takvu prednost ali nije uspjela.

U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Mateo Maraš s pet golova, Filip Glavaš i Tin Lučin s po četiri, dok je Dominik Kuzmanović imao osam obrana. Nizozemsku su predvodili Dani Baijens sa šest, Rutger ten Velde s pet i Kay Smits s četiri gola, dok je odlični Ravensbergen imao 15 obrana.

"Utakmica je bila lijepa za gledati, šteta što nismo osvojili dva boda. Srce mi je ogromno zbog ovih mladih momaka, pogledajte samo Maraša, Sirotića, Kuzmanovića, Lučina... Više sam nego zadovoljan predstavom koju smo pružili. Ima tu i nesigurnosti, jer zadnje dvije godine nemamo rezultate, nismo više velesila kakva smo bila. Ali ponavljam, kako smo stigli Nizozemsku, naša borbenost i požrtvovnost, to je za svaku pohvalu i komplimente" rekao je Perkovac za HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close