Pod novim izbornikom

Prvi test za Kauboje: Čeka ih neugodna Nizozemska

Kauboje ovaj tjedan čeka dvostruki program s Nizozemskom, prvo danas od 19:30 u Eindhovenu, a zatim u nedjelju u večernjem terminu u Osijeku.
Sport / Rukomet | 08. 03. 2023. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija s novim izbornikom Goranom Perkovcem nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju 2024. održati u Njemačkoj.

Kauboje ovaj tjedan čeka dvostruki program s Nizozemskom, prvo danas od 19:30 u Eindhovenu, a zatim u nedjelju u večernjem terminu u Osijeku, prenosi Gol.hr

Perkovčev prethodnik Hrvoje Horvat u prva dva kola skupine 5 upisao je dvije (očekivane) pobjede protiv rukometnih liliputanaca Grčke i Belgije, ali on je smijenjen nakon nedavnog devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu i naslijedio ga je Perkovac koji će prvu utakmicu u ulozi izbornika odraditi večeras.

Nizozemci su kudikamo ozbiljniji suparnik nego li Grci i Belgijanci, njihov rukomet je već godinama u uzlaznoj putanji i silno nabrijani će dočekati našu reprezentaciju. Naravno, ne postoji nikakav rivalitet između Nizozemske i Hrvatske, nego će domaćini jurišati svim snagama iz razloga jer su u drugom kolu doživjeli neočekivani poraz u Grčkoj.

Dogodi li im se da izgube od Kauboja večeras, a onda i za četiri dana u Osijeku, mogli bi se naći u prilično nelagodnoj poziciji glede plasmana jer, podsjetimo, dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će nastup na Europskom prvenstvu. Dalje će proći i četiri najbolja trećeplasirana, ali to je već nešto na što Nizozemci teško da će moći računati ukoliko ne uzmu barem nešto u dvije utakmice s našom reprezentacijom.

Na njihovoj klupi sjedi legendarni Šveđanin Staffan Olsson, njemu su dali reprezentaciju u ruke, s ciljem da ih pokuša dovesti do barem približnih visina na kojima leti nizozemski ženski rukomet proteklo desetljeće.

S velikim zanimanjem pratit ćemo što može naša redizajnirana reprezentacija. Perkovac se nekim igračima zahvalio, neke je vratio i Nizozemci će biti odličan test da vidimo mogućnosti ovih "novih" Kauboja.

Kopirati
Drag cursor here to close