Legenda bez dlake na jeziku

Metličić: Hrvatski rukomet je u slobodnom padu

"Mislim da je ovo naše realno stanje i od toga ne treba bježati. Hrvatski rukomet je u slobodnom padu, to nije od danas. Samopouzdanja u ekipi nema, što je i logično nakon dva užasna natjecanja", rekao je Metličić.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2023. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/RTL / Petar Metličić

Puno toga je u petak bilo loše u hrvatskoj igri protiv Egipta u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, a na sve se osvrnuo i legendarni rukometaš Petar Metličić.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Petar Metličić u RTL-ovom studiju otkrio je razloge poraza od Egipta.

"Mislim da je ovo naše realno stanje i od toga ne treba bježati. Hrvatski rukomet je u slobodnom padu, to nije od danas. Može se dogoditi poraz ili loše prvenstvo, ali smeta me što je netko stvarao imidž i identitet koji mi gubimo, gubimo i respekt od protivnika. Samopouzdanja u ekipi nema, što je i logično nakon dva užasna natjecanja", rekao je Metličić pa nastavio:

"Moramo biti svjesni da je hrvatski rukomet negdje zapeo, nismo više u samom vrhu i uvijek se nešto nadamo i čudimo. Nemamo kvalitetu za osvajanje medalja, to se mora reći jer je to tako, bez obzira ljuti li se netko ili ne. Ne znači da ne možemo iznenaditi Dansku, ali u kontinuitetu ne možemo napraviti velike stvari. Najviše me boli što nema borbenosti, a mi smo se uvijek borili, danas smo kasnili svaki korak i bili toliko sporiji", rekao je nekadašnji sjajni šuter, istinska 'metla' za protivnike.

Kopirati
Drag cursor here to close