Debitirao Perkovac

Poraz Hrvatske u Eindhovenu

Hrvatska je uspjela u nastavku doći na tri gola zaostatka i to je bio najbolje od ove selekcije u ovom duelu. Ravensbergen je imao 12 obrana, Kay Smits je zabio osam golova, Luc Steins je dodao šest.
Sport / Rukomet | 09. 03. 2023. u 01:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon neuspjeha na posljednjem velikom takmičenju, rukometna reprezentacija Hrvatske je ciklus kvalifikacija nastavila s novim izbornikom Goranom Perkovcem. Koji je svoj mandat na klupi reprezentacije počeo porazom.

Neočekivano uvjerljivim protiv Nizozemske. Nizozemska je bila bolja i uigranija i zasluženo pobijedila. Perkovac je u odnosu na posljednje SP promijenio deset igrača, što se osjetilo na terenu. Jer Hrvatska definitivno nije izgledala dobro. Nizozemska je slavila 32:27. Nakon prvog poluvremena Nizozemska je vodila 15:13, a onda je na otvaranju drugog dijela prvo otišla na plus četiri, golovima Baijensa, Ten Veldea, Smits a onda i na velikih 20:14.

Hrvatska je uspjela u nastavku doći na tri gola zaostatka i to je bio najbolje od ove selekcije u ovom duelu. Ravensbergen je imao 12 obrana, Kay Smits je zabio osam golova, Luc Steins je dodao šest. Kod Hrvatske je Kuzmanović imao sedam obrana, po četiri pogotka su dali Manuel Štrlek, Igor Karačić i Tin Lučin. Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica su postigli po tri, a po dva Duvnjak, Šarac i Mandić.

Prije poraza u Eindhovenu Hrvatska je u Varaždinu svladala Grčku 33:25, dok je potom bila bolja i od Belgije u gostima 30:27. Trenutačno su na vrhu ljestvice Hrvatska i Nizozemska s po četiri boda. Iduću utakmicu ove skupine Hrvatska igra u nedjelju protiv Osijeka, a suparnik će opet biti Nizozemska.

Kopirati
Drag cursor here to close