Norvežani zabili 42 gola

Favoriti sigurni na početku drugog kruga

U skupini II bi moglo biti čak i neizvjesnije, jer imamo jednu selekciju s četiri boda Španjolsku, dok Norveška, Njemačka, Rusija, Švedska imaju po dva.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2022. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi krug na Europskom prvenstvu za rukometaše je počeo iznenađujućim porazom Hrvatske od Crne Gore koja sada dva boda manje od Danske i Francuske, dok isti broj bodova ima Islanđani što znači da bi moglo biti velike gužve u nastavku, iako nije isključeno da recimo slika donekle bude jasnija već nakon utakmica koje su na rasporedu u subotu s obzirom na to da igraju Danska - Hrvatska i Francuska - Island. Crna Gora bi eventualnim trijumfom u narednoj utakmici kontra Nizozemske došla u situaciju da se bori za jedno od dva mjesta koja vode u polufinale.

Nizozemci su pokušali držati korak ali protiv Francuske nisu imali šanse. Počeli su sa -5, na poluvremenu su mali podnošljivih -3. Međutim, na početku drugog dijela Francuzi prave seriju 4:0 i tu je priči kraj. Završilo je 34:24, uz osam golova Minnea i 13 obrana Gerarda. Najbolji strijelac Nizozemske Kay Smits je limitiran na četiri gola.

Danci su također nastavili svoju seriju. Islanđani su upali u krizu nakon dvadesete minute i do poluvremena su Danci vodili 17:14. Tamo nakon 48. minute Danci prave seriju 3:0, pa šest minuta prije kraja odlaze na nedostižnih 27:22. Kevin Moller je bio raspoložen, sakupio je 14 obrana, dok je Gidsel zabio devet golova. Tradicionalno, Danci su krila postigli jako puno, osam golova, uz samo jedan promašaj. Islanđani su izgubili 28:24 i nije im pomoglo osam golova Magnussona.

Golmani su zajedno imali tek pet obrana. Prije susreta su Islanđani ostali bez Arona Palmarssona i Bjarkija Mara Elissona

U skupini II bi moglo biti čak i neizvjesnije, jer imamo jednu selekciju s četiri boda Španjolsku, dok Norveška, Njemačka, Rusija, Švedska imaju po dva. Švedska se vratila u život, savladavši Rusiju 29:23 uz devet golova Wannea.

Njemačka se nije povukla s turnira, ali protiv Španjolske nije imala šanse. I taj duel je završio 29:23, Maqueda se šest puta upisao u strijelce. Za kraj tu su i Norvežani koji su postigli pet golova manje od Rusije i Njemačke zajedno. U 40. minuti za prvih deset razlike pogodio je Kristian Bjornsen, dvoboj je na kraju završio rezultatom 42:31, a mogla je Norveška i uvjerljivije slaviti; preko nekoliko puta stizala je na 14 pogodaka prednosti. Identičan učinak imali su Sebastian Barthold i Arkadiusz Moryto, obojica po deset golova.

Kopirati
Drag cursor here to close