Nisu dobrodošli

Europsko prvenstvo: Zbog incidenta s hrvatskim navijačima EHF mijenja pravila

"U rukometnom svijetu nema mjesta rasizmu i diskriminaciji", napisali su između ostalog.
Sport / Rukomet | 20. 01. 2024. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom susreta između Francuske i Hrvatske dogodilo se nekoliko incidenata u koje su bili uključeni hrvatski navijači koji su dominirali na tribinama u Kolnu. Najprije je netko bacio plastičnu čašu prema klupi s francuskim rukometašima, a nakon susreta Francuzi su tvrdili da su ih hrvatski navijači vrijeđali na rasnoj osnovi.

"Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Što su hrvatski navijači rekli francuskim igračima i stožeru koji su sjedili na klupi desetak minuta prije kraja utakmice?" stoji u uvodu teksta. Francuski junak Nicolas Tournat iznio je svoju opasku: "Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbjesnilo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo", nakon utakmice je pisao francuski Le Figaro, dok je EHF potvrdio slučaj i objavio da je te navijače identificirao i uklonio s tribina.

U subotu je stigla nova obavijest krovne kuće europskog rukometa, u kojoj je EHF osudio sve oblike rasizma, diskriminacije i netolerancije i dodao da će uvesti veće mjere osiguranja:

"U rukometnom svijetu nema mjesta rasizmu i diskriminaciji. U procesu smo suradnje s igračima, francuskim i hrvatskim izaslanstvima, a postoji i jasno upozorenje za hrvatsku navijačku skupinu da će im, ako bude još izgreda, biti zabranjeno gledanje utakmica", kazao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner za danski TV2, a prenosi Index.hr.

"Oni koji se nisu ponašali u skladu s našim vrijednostima, oni više nisu dobrodošli. Danas će biti pojačano osiguranje i povećan razmak između navijača i igrača. Koristimo sredstva koja imamo na raspolaganju, a sredstva koja smo prije koristili pokazala su se nedovoljnima", dodao je glavni tajnik EHF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close