Dobra vijest za pojedine reprezentacije

EHF ublažio mjere za Europsko prvenstvo

EHF je odlučio ublažiti mjere i igrači će provesti u izolaciji pet dana i morat će imati dva negativna testa u nizu da bi mogli nastupiti.
Sport / Rukomet | 06. 01. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U situacija kakva jeste EHF je jednostavno morao povući neki potez, jer su pojedine reprezentacije u velikim problemima. Tako je poništena odluka o 14 dana karantene i mogućnosti nastupa dva tjedna nakon pozitivnog testa kod igrača. EHF je odlučio ublažiti mjere i igrači će provesti u izolaciji pet dana i morat će imati dva negativna testa u nizu da bi mogli nastupiti.

"Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata", precizira EHF.Osim toga, igrač ne smije imati nikakve simptome. Konačno, selekcije mogu "pod određenim okolnostima i s dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a" dovući rukometaša i izvan popisa od 35 igrača koji su poslani u prosincu,kako bi izvršili promjenu za vrijeme Eura 2022. Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close