Hrvatska ispustila + 3 u finišu

Austrija iznenadila Hrvatsku, remi na kraju

Glavaš je na manje od pet minuta pogodio za 28:25. Činilo se u tom trenutku velika prednost s obzirom na činjenicu da Hrvatska imala igrača više.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2024. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teže, puno teže je to bilo protiv Austrije nego što je bilo tko očekivao. Posebno nakon Španjolske, posebno nakon početka u kojem je Hrvatska povela protiv Austrije 5:1.

Međutim, reprezentacija koju vodi Aleš Pajović se predstavila kao tvrd orah. Na kraju je u dramatičnoj završnici ostalo 28:28, što je veliko iznenađenje.

Austrijanci nisu posustali nakon lošeg otvaranja, uhvatili su priključak poslije - 4. U dvadesetoj minuti utakmica je bila u egalu 10:10. Hrvatska je nakon gola Šoštarića vodila 14:11, ali je Bilyk vratio na za Austriju podnošljivih 14:12.

Nakon što je Austrija povela nakon golom Frimmel u 39. minuti, susret ulazi u neizvjesne vode. Niti jedna reprezentacija ne uspijeva doći do veće prednosti od dva gola. Nakon gola Klarice, Hrvatska je vodila 27:25, Mandić je je obranio udarac Frimmelu, odnosno Austrijanac ga je pogodio u glavu. Frimmel je isključen, Glavaš je na manje od pet minuta pogodio za 28:25. Činilo se u tom trenutku velika prednost s obzirom na činjenicu da Hrvatska imala igrača više. Međutim, do kraja utakmice, rukometaši Hrvatske nisu uspjeli postići gol. Möstl se razbranio u presudnim trenucima, na drugoj strani veteran Božović postiže gol za -2, Herburger s crte za 28:27.

Nema realizacije u napadu Hrvatske, dok Webber pogađa za 28:28. Imali su rukometaši Hrvatske igrača više, time out, duži napad, ali nisu uspjeli postići gol, šutirao je Cindrić, obranio je Möstl.

Šoštarić je postigao šest golova, Načinović pet kod Hrvatske. Bilyk je vukao Austriju s sedam golova, Webber je dodao šest. Što se tiče golmana Mandić je upisao deset obrana, Möstl na drugoj strani sedam. Hrvatska je uspjela postići s krila četiri gola, Austrija je imala Webbera s pet. Kod Hrvatske su podbacili Srna i Lučin, obojica su imala šut iz igre 1/5.

Kopirati
Drag cursor here to close