+10 za početak

Hrvatska razbila Španjolsku na startu

Ovo je bila jedna od najboljih partija reprezentacije Hrvatske uopće ako se gleda povijest europskih prvenstava, podatak od 39 postignutih golova govori prilog u tome.
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2024. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske nije mogla bolje otvoriti Europsko prvenstvo. Ne samo da je savladala Španjolsku, već je u potpunosti deklasirala.

Nitko nije mogao očekivati da će Španjolsku na startu Hrvatska na ovakav način razbiti deset razlike, 39:29.

Već od samog početka vodila je išla nezaustavljivo na mlin Hrvatske. Jelinić je realizirao kontru za 4:1, prednost od tri do četiri gola Hrvatska je držala od samog početka, bez većih problema.

U 25. minuti je Hrvatska vodila 14:10, iskusni Ribera dvaput pozvao time-out u prvih 13 minuta, ali jednostavno nije bilo pomoći.

Na početku drugog dijela Španjolci su pokušali igrajući šest na sedam ali se za njih situacija samo dodatno zakomplicirala.

Tako je u 36. minuti bilo već 24:15, definitivno je utakmica bila odlučena. Sa svih strana je curilo u obrani Španjolske, dok su rukometaši Hrvatske nastavili neumorno da rešetaju mrežu.

Golmani Španjolaca nisu uspjeli ništa obraniti. Ovo je bila jedna od najboljih partija reprezentacije Hrvatske uopće ako se gleda povijest europskih prvenstava, podatak od 39 postignutih golova govori prilog u tome.

Dosad je najveća pobjeda Hrvatske protiv Španjolske bila 32:22 na Svjetskom prvenstvu 2009. u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close